PREMIJERA: Makbet stigao u Atelje 212

Prvi put se izvodi delo Ežena Joneska

PREMIJERA: Makbet stigao u Atelje 212

Pop kultura -
U ogoljenoj priči o kukavicama, ambiciji i korupciji glavnu ulogu tumači Uroš Jakovljević, dok zapaženu rolu ima i Anica Dobra, kojoj je partner Branimir Brstina

Drama „Makbet“ Ežena Joneska, u režiji Anđelke Nikolić, biće premijerno izvedena večeras na sceni „Mira Trailović“ Ateljea 212.

Delo nastalo 1972. godine, koje pripada proznom opusu autora, prvi put se igra u Srbiji, a bazira se na čuvenoj Šekspirovoj tragediji. U adaptaciji Jelene Mijović ovo je ogoljena priča o kukavicama, ambiciji i korupciji.

Sjajne uloge... Anica Dobra i Uroš Jakovljević
Sjajne uloge... Anica Dobra i Uroš Jakovljević

Lik Makbeta poveren je mladom glumcu Urošu Jakovljeviću, koji je završio glumu u klasi Dragana Petrovića Peleta.- Pripreme su trajale više od dva meseca. Morali smo dobro da se uigramo da bi bilo pitko za publiku, gledljivo i na pravi način shvaćeno. Kad sam pročitao prvi put tekst, malo sam se iznenadio jer sam znao kad je Jonesko ovo napisao. Mi nismo ništa dodali. Takve galerije likova mogu se videti danas i ovde, u prevozu, na pijaci, na televiziji. Nažalost, svi se bore, ne samo za vlast već i za razne stvari i pozicije - kaže Jakovljević.

Zapaženu ulogu u komadu ostvarila je Anica Dobra, kojoj je partner na sceni sadašnji upravnik Ateljea 212 Branimir Brstina.- Igram jaku i beskrupuloznu osobu, uz pitanje da li je, takva kakva jeste, heroj naših dana ili samo humanoid koji opstaje baš zato što je takav - rekla je Dobra.

I upravnik učestvuje u predstavi... Branimir Brstina
I upravnik učestvuje u predstavi... Branimir Brstina

U ansamblu su Dejan Dedić (Banko, Makol), Tamara Dragičević (pratilja ledi Dankan), kao i sa po više uloga Vladislav Mihailović, Ivan Mihailović, Dragana Đukić, Stefan Radonjić i Dušan Murić, koji je i koreograf.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track