TESTIRAJTE VAŠEG MUŠKARCA: Ovih 10 znakova pokazuju da li će biti dobar tata
Foto: Profimedia

Imate li pravog pored sebe?

TESTIRAJTE VAŠEG MUŠKARCA: Ovih 10 znakova pokazuju da li će biti dobar tata

Žena -
U dobrim ste odnosima s partnerom, ali sumnje u njegove očinske talente vas sprečava da okrenete novu stranicu u vezi? Donosimo deset karakteristika koji pokazuju da će muškarac biti odličan otac

1. Pomaže po kući - Možda neće u svom planeru upisati usisavanje dnevnog boravka, no ako na sebe preuzme pripremu večere i pri tom mu ništa ne zagori, pokazuje volju za pomaganjem u zajedničkom životu. Uz to, iskustvo u obavljanju takvih zadataka sigurno će dobro doći nakon što se dete rodi.

2. Dobar je pod pritiskom - Ako se izgubi, hvata li ga panika? Gubi li tlo pod nogama u stresnim situacijama na poslu? Da se nađete na pustom ostrvu, bi li se rasplakao usred ničega ili napravio koplje s kojim bi lovio ribe u plićaku? Takav muškarac će se odlično saći u menjanju pelena.

3. Prepoznaje zabavnu stranu života - Ima dovitljive komentare koji vam smanjuju stres i održavaju dobru volju? Golica vas, glumeći nekog zlog lika iz filmova? Često se smeje, makar sam sa sobom? Ima zaigranu prirodu, i ponekad izgleda poput dečaka u odraslom telu? Te vrline pokazuju da će postati brižan tata, koji će decu okruživati smehom, sigurnošću i veseljem.

4. Drži stvari pod kontrolom - Muškarci s istinskim samopouzdanjem imaju instinktivnu potrebu za nadzorom svoje okoline. Ako vaš partner štreberski prati plaćanje režija, vodi brigu da sva tehnika u kući radi besprekorno i nikad ne ide na put s nedovoljno goriva u rezervoaru, to su samo neki od znakova koji vam pokazuju da će i u očinstvu biti odgovoran. Uz to, i vrlo seksepilan.

5. Imao je psa - Ovo nije najvažniji faktor, no iskustvo u čišćenju dlaka, izlučevina i izmeta bića za koje je emotivno vezan sigurno će mu dobro doći u očinskoj karijeri.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

6. Brine o vašim potrebama - Ukoliko vaš partner pokazuje interes za vaše želje i ima ih nameru ispuniti unutar svojih mogućnosti, pokazuje požrtvovnost i spremnost ulaganja u vašu sreću. Nagovara vas da si kupite novi mobilni, nudeći i pomoć iz svog džepa, pokazuje da vas voli i da želi biti delom pozitivnih stvari u vašem životu. Tako će se sigurno ponašati i prema detetu.7. Nema problem da vam se suprostavi - Žalite se kako vam šef prigovara jer odlazite pola sata pre kraja radnog vremena, a potencijalni otac vaše dece vam se smeje u lice i staje na njegovu stranu? Možda je to početak velike svađe, ali budite srećni što imate muškarca koji vas, pod cenu mira u kući, spremno vraća na zemlju. Ta će mu karakteristika biti preko potrebna kao ocu, obzirom da ga čekaju slični sukobi s detetom (posebno u pubertetu).

8. Samostalan je - Odbijete li njegov poziv na maraton, počeće sam trenirati za njega. Otkažete li zajednički izlet u prirodu, organizovaće ga sa svojim prijateljima. Pošaljete li ga u prodavnicu po nešto za sebe, otići će autom do tržnog centra, ne bi li kupio još par svojih stavri. Iako ponekad izgleda kao da može bez vas, ustvari je samostalan i odgovoran muškarac. Na njega se uvek možete osloniti kad dete dođe na svet, jer sigurno vas neće svakih pet minuta zvati da mu ponovite presvlačenje pelene.

9. Ima veliko srce - Nikad ne izbegne priliku da nekome pruži pomoć, a telefonske razgovore s porodicom ne završava bez "volim te" na kraju? Kupuje vam cveće ili slične poklone bez posebnog razloga i učestvuje u humanitarnim akcijama? Veliko je srce garancija zrelog i promišljenog muškarca, a uz njega je srećno detinjstvo podmlatka zagarantirano.

10. Želi biti dobar otac - Možda nema nikakvog praktičnog iskustva s decom, no sama činjenica da želi biti kvalitetan otac već je ogroman korak u pravom smeru. Jer ako sanja o tome da ga deca vole, to će se na kraju i obistiniti. Kad ga jednom vidite kako se igra s vašim sinom ili ćerkom, rastopiće vam se srce. A znaćete da je sve to bila i njegova želja.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track