CRNA KOMEDIJA: Hičkokovskim humorom se borimo protiv zla i rasizma
Foto: Damir Dervišagić

Drama „Šaka“ u Zvezdara teatru

CRNA KOMEDIJA: Hičkokovskim humorom se borimo protiv zla i rasizma

Pop kultura -
U glumačkoj podeli su Rade Ćosić, koji je radio prevod sa engleskog, Nenad Heraković i porodični dvojac Dragan Gagi Jovanović i njegova ćerka Anđela

Koreni i poreklo zla tema je predstave „Šaka“ Martina Makdone u režiji Marka Sopića koja će imati svoju premijeru 25. marta na sceni Zvezdara teatra.

- Odlučili smo da se vratimo malo u prošlost i pokažemo univerzalnost ove priče izmeštajući je u naše podneblje. Tekst me je privukao hičkokovskom preciznošću i humorom, a pored same teme zla ova crna komedija bavi se i rasizmom - kaže reditelj.U glumačkoj podeli su Rade Ćosić, koji je radio prevod sa engleskog, Nenad Heraković i porodični dvojac Dragan Gagi Jovanović i njegova ćerka Anđela.

- Suština je da svi mi imamo i dobro i zlo u sebi. To je večita borba. Moramo da probamo da pronađemo u nekom dobro iako se predstavlja kao negativac, tako pobeđujemo zlo. Posebno mi je drago što igram s ćerkom. Ona je veliki profesionalac i radimo sasvim normalno kao sa bilo kojim drugim kolegom - kaže Gagi Jovanović.(M. C.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track