(VIDEO) ZASTRAŠUJUĆ PRIZOR: Pogledajte kako laserska epilacija izgleda na usporenom snimku
Foto: Facebook Printscreen

Smrt dlakama

(VIDEO) ZASTRAŠUJUĆ PRIZOR: Pogledajte kako laserska epilacija izgleda na usporenom snimku

Žena -
Uklanjanje dlaka laserom deluje kao potpuno bezazlena metoda, za početak ne boli, brza je, malo dima i gotovo.

Žene se sa razlogom opredeljuju za ovakvu metodu, jer trajno uklanja malje. Ali kako sam proces izgleda na usporenom snimku?

Zvanična definicija ovog metoda glasi ovako: "Jedina u svetu priznata neinvazivna metoda trajnog uklanjanja malja (trajna epilacija) jeste epilacija laserom. Pored nje postoji još samo elektroliza, ali ona spada u invazivne metode. Laser za epilaciju se koristi već petnaestak godina u Americi, pa onda u svetu."

Ipak na usporenom snimku ovaj zahvat izgleda zastrašujuće, poput scene iz nekog Tarantinovog "western" filma. Tim iza Jutjub kanala "Veritasium" oti[ao je u kozmetički salon kako bi se lično uverili u prethodnu tvrdnju. I, imali su šta da vide.

Kako su objasnili u videu, dlaka upija laserski energetski prasak. Visoka frekvencija svetla posebno utiče na tamni pigment melanin u dlaci, dok je koža sigurna. Voda iz dlake isparava u trenutku što znači da nema šta da je hrani. Tretman je toliko efikasan da postaje sve popularniji u odnosu na klasične depilacije voskom i ostale alternative.

(Ifl Science)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track