DOKTORI SU PREPISALI NJENOM SINU LEK: Nekoliko dana kasnije, shvatila je da su napravili grešku!
Foto: Facebook

Oprez

DOKTORI SU PREPISALI NJENOM SINU LEK: Nekoliko dana kasnije, shvatila je da su napravili grešku!

Žena -

Male boginje su nešto što je većina ljudi iskusila u svom životu - obično kao deca. Crvene tačke koje svrbe su iritantne , ali stanje se lako leči i nije ništa što ugrožava život kada se dobro tretira.

Ipak, ako se male boginje ne tretiraju korektno, može da dovede do nečega opasnog, kao što je jedna majka saznala na strašan način.Kada je sin Hajli Lion dobio male boginje, ona je uradila ono što bi svaka majka uradila: odvela ga je kod doktora.

Doktori su mu prepisali dečiji ibuprofen koji se nekada koristio kod malih boginja. Sa doktorovim instrukcijama, hejli nije dva puta razmišljala o davanju tog leka sinu.

Međutim, Luisove boginje nisu bile bolje. Umesto da ozdravi, njemu je bilo sve gore: njegova temperatura bila je jako visoka, a osip je postao bolan i još više je svrbeo.

Hejli je posetila još nekoliko doktora, a svi su joj govorili da je to normalan slučaj malih boginja. Ipak, ona je osećala da nešto nije u redu. Poćurila je i odvela je dete u Liverpulsku dečiju bolnicu.

Ispostavilo se da je Luis razvio septikemiju, stanje smrtno opasno koje uključuje infekciju krvi. Srećom, Hejli je verovala svojim instinktima i njen sin je dobio lečenje koje treba u poslednjem minutu.

Kasnije je otkrila da se ibuprofen više ne daje deci za male boginje baš zbog toga što se desilo njenom sinu. Čak to i piše na veb sajtu leka, ali neki doktori nastavljaju da ga prepisuju jer se često koristio u prošlosti.Hejli je podelila ovu priču kako bi upozorila roditelje na opasnost. (Boredom Therapy)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track