SLOBODNO NAVALITE: Ako ste na dijeti, jedite kukuruz!

Užina s malo kalorija

SLOBODNO NAVALITE: Ako ste na dijeti, jedite kukuruz!

Žena -

Bez obzira na to da li više volite kada je kuvan ili pečen, znajte jedno - ovaj plod je odličan za zdravlje

Danas je zaista teško naći osobu koja ne voli da uživa u kukuruzu.A u vezi sa njim je baš sve zabavno - od čišćenja, kada od njegove svile najmlađi prave brkove, pa sve do musavog lica od uva do uva kada zagrizemo njegov klip.Ovi žuti plodovi koji potiču s američkog kontinenta imaju mnogo dobrobiti za naš organizam. Kuvan ili pečen, omiljena je užina u letnjim danima, a dobra stvar je ta što se konzerviran ili zamrznut može naći i tokom cele godine.

Kuvan ili pečen... Kukuruz je jedan od najzdravijih fast fud proizvoda koje možete kupiti na ulici
Kuvan ili pečen... Kukuruz je jedan od najzdravijih fast fud proizvoda koje možete kupiti na ulici

Odličan za probavu

Kukuruz je pun vlakana koja su izuzetno dobra za probavu. Osim što će vam pomoći da održite dobru liniju, ona sprečavaju zatvor, pojavu hemoroida i navodno smanjuju rizik od nastanka raka creva. Istraživanja pokazuju da kukuruz pomaže i u razvoju dobrih bakterija u debelom crevu. Odličan je i za želudačne probleme, jer ublažava simptome gastritisa i čira na želucu.Vole ga i srce i mozakBrojna istraživanja pokazuju da je kukuruz odličan zaštitnik srca zbog velikih količina vitamina B i B5, folne kiseline, beta karotena, vitamina C, fosfora, kalijuma i magnezijuma, kao i antioksidanasa koje sadrži u sebi. Ova namirnica slatkastog ukusa obiluje vlaknima koja snižavaju povišen holesterol i koja se brinu za dobru liniju, folnom kiselinom, koja štiti krvne sudove, vitaminom B1, važnim za dobar rad mozga, i ugljenim hidratima, koji nam pružaju preko potrebnu energiju.

Čuva vitku liniju

Ako mislite da kukuruz ima previše kalorija, varate se! Jedan klip ih u proseku ima od 80 do 100, zbog čega je superhrana za one koji su na dijeti.Kako odabrati najboljiZrelom i pravom kukuruzu zrna moraju biti puna i gusta, a kraj na kom je bio pričvršćen za biljku sočan je i jarke boje.

Kako se čuva

Kao prvo, kukuruz ne sme da stoji na toplom mestu. Najbolje ga je držati u frižideru jer se šećer u njemu, na višim temperaturama, brzo pretvara u skrob. Najbolje ga je skuvati odmah nakon kupovine jer nakon dan-dva već lagano gubi na ukusu.Ako ga kuvate, ne solite voduNavodno so iz vode pri kuvanju kukuruz čini tvrdim, a niko ne želi da, kad glocka klip, ostavi zub na njemu. Zato ga solite kada se skuva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track