Prema savetima naše sagovornice, detoksikacija treba da traje 21 dan.
"Jutro počnite ispijanjem čaše mlake vode na prazan stomak. Prve sedmice za doručak birajte kombinaciju supene kašike lanenog brašna i 150 grama kefira.
Svake sedmice dodajte po kašiku brašna više, a tokom ovog perioda sa jelovnika izbacite bele namirnice, so, brašno šećer, posebno majoneze, kremove i torte. Masna hrana nikako ne treba da bude vaš izbor, a meso jedite jednom nedeljno i to zečetinu ili ćuretinu", kaže Raičević.
Ona preporučuje da na vašem meniju bude što više “čistača”- zelenog povrća, tikvice, zelena salata, kupus i krastavac, dulek i šargarepa, a od napitaka voda, čaj od lipe i rastvor medicinske gline. Treba jesti i prepeličina jaja, pasulj, sočivo, geršlu.
Med, javorov sirup i voće, sveže i sušeno, neka budu glavni zaslađivači, a izbegavajte proizvode sa oznakom “light”. Naša sagovornica tvrdi da oni suštinski - ne postoje.
"To je kao da kažete da je ulje bez holesterola. Zato je važno da birate istinski zdrave proizvode, ali i da svoje telo preporodite ne samo iznutra, već i spolja. Uključite u svoj raspored svakodnevne šetnje, makar pola sata na svežem vazduhu, ako ste u prilici plivajte što češće, a ne izbegavajte ni seks. I to ne samo kada ste na režimu detoksikacije, jer nas ono rasterećuje i oslobađa", priča dr Raičević koja preporučuje i saunu, kao i tuširanje toplom i hladom vodom.
Osim čišćenja organizma od preteranog unosa hrane i pića, veoma je važno i čišćenje jezika. To ćete najlakše uraditi trljanjem gumenim nastavkom sa četkice ili ribanjem gazom i rastvorom sode bikarbone.
Primer dnevnog jelovnikaDoručak: detoks miks - supena kašike lanenog brašna i 150 grama kefira (prve nedelje jedna kašika, druge nedelje dve kašike, treće nedelje tri kašike brašna i kefir).
Ručak: pasulja/geršla/sočivo+dosta zelene salate/salate od kupusa
Večera: Salata ili grilovano povrće, ceđeno voće
Pijte najmanje dva litra vode dnevno, čaj od lipe, medicinsku glinu, jogurt, izbegavajte kravlje mleko.
Super žena