JEDINSTVEN NIZ KOJI VAM ČUVA ZDRAVLJE: Jedite HRANU koja odgovara BROJU I DATUMU vašeg ROĐENJA!
Foto: Shutter

Numerologija

JEDINSTVEN NIZ KOJI VAM ČUVA ZDRAVLJE: Jedite HRANU koja odgovara BROJU I DATUMU vašeg ROĐENJA!

Žena -

Numerologija je univerzalni jezik brojeva, a svako od nas rođen je sa jedinstvenim nizom brojeva koji određuje našu ličnost, ali i o tome koju hranu treba da jedemo.

Na primerm vaš datum rođenja je 19. januar 2016.

1+9+0+1+2+0+1+6 =202+0=2 Dakle, vaš broj je 2.

BROJ 1Konzumirajte hranu koja sadrži više proteina, a manje šećera i škroba. Izbegavajte masnoće koje izazivaju arteriosklerozu. Za vas je idealna vegetarijanska prehrana, koja će vas zaštititi od srčanih tegoba. Najvažniji sastojak koji biste trebali unositi u organizam je magnezijum-fosfat kojeg možete pronaći u jabukama, krastavcima, borovnicama, šljivama, kokosovom orahu i luku, piše doktor Oz.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

BROJ 2Sok od ceđenog lista peršuna i limuna sa ledom sa malo meda. Za vas je idealna hrana bogata proteinima, poput morske ribe i morskih plodova, ali i voće i povrće. Pijte puno vode kako biste olakšali izbacivanje toksina iz organizma.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

BROJ 3Holin iz grupe B-vitamina, koji ima važnu ulogu pri razgrađivanju masnoća, za vas je veoma važan. Nedostatak ovog vitamina uzrokuje bolesti jetre. Može se naći u pšeničnim klicama i soji. Trojke dobro reaguju na istočnjačke alternativne terapije kao što su akupunktura i makrobiotika. Najvažniji sastojak vašeg jelovnika trebao bi biti silicijum-dioksid, a možete ga pronaći u jagodama, suvim šljivama, smokvama i trešnjama. Preporučuje se i čaj od žalfije-kadulje.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

BROJ 4Da bi četvorke održale telesnu i koštanu strukturu, moraju jesti namirnice bogate kalcij-fosfatom, a on se može pronaći u krastavcima, jagodama, kupusu, špinatu, bademima, borovnicama, smokvama i šljivama.

Foto Šhuterstock
Foto Šhuterstock

BROJ 5Pre svega morate opustiti živce-nerve, a to ćete postići prehranom koja je bogata kalcijumom poput zelenog lisnatog povrća, mleka, mlečnih proizvoda i žitarica, posebno integralnih. Važno je da se bavite fizičkim aktivnostima u prirodi.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

BROJ 6Jedite što više ribe i namirnice biljnog porekla. Jedite polako. Naučite tehnike disanja i vežbe rastezanja. To je dobar način da se krv obogati kiseonikom i tako poboljšate slabu cirkulaciju krvi kojoj ste skloni. Za kontrolu vode u organizmu bitan je natrijum-sulfat. Zato jedite što više špinata, blitve, krastavaca, cvekle, karfiola, luka i bundeve.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

BROJ 7Za vas su namirnice bogate fosforom, npr. riba. Taj je mineral odličan za mišiće. Konzumirajte i selen kojim obiluju orasi, zeleno lisnato povrće, ananas i semenke. Nakon 40. godine života unosite više vitamina E kako biste se zaštitili od vaskularnih problema.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

BROJ 8Skloni ste lošoj moždanoj cirkulaciji i začepljenju krvnih žila u mozgu, stoga izbegavajte masnu hranu, meso i začinjena jela. potreban vam je kalcijum-fosfat, koji regeneriše moždane ćelije i nervno-živčano tkivo. Ima ga u zelenoj salati, karfiolu, spanaću, rotkvici, celeru, cvekli-cikli, luku, jabukama, limunu i orasima. Konzumirajte više voća i povrća, te ribe. Pijte sveže ceđene voćne sokove kako biste u organizam uneli više vitamina.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

BROJ 9Za vas je najbolja sirova hrana, ali i hrana bogata proteinima. Jogurt, orasi i sirevi su idealne namirnice za vas. Fosfati gvožđa-željeza se mogu naći u salati, krastavcima, bademima, orasima, grožđicama i jagodama. Devetkama često nedostaje jod, što dovodi do problema sa štitnom žlezdom i izaziva suvu kožu i oscilacije u telesnoj težini, ali i u temperaturi tela. Najbolji izvor organskog joda je morska hrana.

Foto Shuttersotck
Foto Shuttersotck

vesnamihajlovicblog.wordpress.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track