Najnovije vesti

Zasadite limun u saksiji na ovaj način: Imaćete neograničene zalihe cele godine!
Foto: Profimedia

Isplativ trik

Zasadite limun u saksiji na ovaj način: Imaćete neograničene zalihe cele godine!

Žena

Čim probate prvi plod uočićete veliku razliku između domaćeg i kupovnog limuna

Bliži nam se leto i vrućine - omiljeni period najvećeg broja ljudi sveta za ispijanje limunade, piše Stil.Ali, poučeni iskustvom od prošle godine, kada je cena limuna tokom letnjih meseci skočila za 200 odsto, potražili smo jednostavan način za gajenje limuna kod kuće.Pronašli smo pravo blago - postupak gajenja koji će vam omogućiti da imate neograničenu zalihu žute, osvežavajuće voćke!Osim uštede novca, ako zasadite limun, čim probate prvi plod uočićete veliku razliku između domaćeg i kupovnog - biće mnogo svežiji, a hemikalije i otrove da i ne spominjemo!Kako da zasadite i održavate limun kod kućePrvo treba da pronađete ili kupite "bejbi" drvo limuna - mladicu staru dve do tri godine. Sa njom ćete dobiti najbolje rezultate.

U plastičnu saksiju sa rupama na dnu, koja bi trebalo da bude veća od korena drveta jer će rasti, zasadite drvo.Zbog lakšeg dotoka kiseonika koji je limunu neophodan, ubacite drenažer, a zatim dodajte zemlju (za najbolji rezultta, potražite onu za gajenje citrusa).Postavite saksiju sa zasađenim limunom na mesto koje je osunčano 8 do 10 sati dnevno i nikako ne preterujte sa zalivanjem.Od sadnje bejbi drveta do prvih zrelih plodova treba da prođe 6 do 9 meseci, a kada postanu potpuno žuti, znači da su spremni za konzumiranje.

Ono što je zanimljivo, a svakako i isplativo, jeste to što se drvo neprestano širi i daje sve više plodova, pa ćete bukvalno imati neograničenu zalihu omiljene žute voćke!Pogledajte još na portalu Stil:Pokazao komšijama novu kuću u dvorištu: Ostali bez teksta kada su ušli unutra! (FOTO)Kako gajiti muškatle: Pre nego što ih iznesete, treba da uradite ovo!Ne bacajte karton od toalet papira: Dobro će vam doći u bašti! (VIDEO)Najlepši ukras svake bašte: Saksija na tri sprata oduševiće sve! (VIDEO)Dvorište im je bilo potpuno zapušteno: Nakon transformacije postalo je rajski kutak! (VIDEO)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...