ŠVEĐANI DONOSE POTPUNO NOVI NAČIN ŽIVOTA: Živećete u HARMONIJI ako poslušate ova 4 SAVETA!
Foto: Profimedia

Uspeh i sreća

ŠVEĐANI DONOSE POTPUNO NOVI NAČIN ŽIVOTA: Živećete u HARMONIJI ako poslušate ova 4 SAVETA!

Žena -

Švedski „lagom“ ima drugačiji pogled na svet. On podstiče umerenost i samodisciplinu, kao i preuzimanje kontrole nad sopstvenim životom.

Poenta je živeti skromno, ali produktivno. Samu reč ,,lagom" možemo prevesti kao umeren, ali u figurativnom značenju. Najbolji opis koji odgovara ovom konceptu bio bi da nečega bude sasvim dovoljno.

Ako želite da živite kao Šveđani, možete nastaviti da slušate Abu i kupujete u "Ikei", a možete poslušati i sledeće savete, i zaživeti „lagom".

Minimalizam u životnom prostoru

Naglasak je na lepoti prirodnih materijala. U unutrašnjost kuće dodajte deo nameštaja na kom se vidi da nije od prerađenog materijala. Kod ovog koncepta važan je pragmatični pristup radu i životu.

Zelenilo i sveže voće

Posebno ako su produkt sopstvenog truda! Ne treba vam velika bašta, dovoljna je i saksija na balkonu, samo odaberite nekoliko biljaka koje su jednostavne za uzgajanje. Takođe, aromatične biljke su veoma jednostavne za gajenje, a uz njihovu pomoć možete na jednostavan način obogatiti ukus svakodnevnih jela.

Reciklaža i štednja energije

Briga o životnoj sredini bitan je deo ovog koncepta. ,,Lagom" naglašava želju za smanjenjem otpada i za ponovnim korišćenjem materijala. Tako da, ako želite da živite u saglasju sa švedskom filozofijom, budite u saglasju sa prirodom. Otpad bacajte u korpe, a pre ubacivanja ga razvrstajte. Energiju štedite i koristite obnovljive ili štedljive izvore energije.

Harmonija u domu

Da bi harmonija bila u nama, mora biti i oko nas. Zbog toga se bacite na sređivanje kuće. I sami znate kakvo je zadovoljstvo kada je sve na svome mestu, a Šveđani kažu da na taj način smanjujemo nivo životne konfuzije.

Skandinavske zemlje su se oduvek činile nekako utopističnim. Sada pred sobom imate dve skandinavske filozofije koje mogu doneti dašak utopije i u vaš život. Na vama je da odlučite kojem se carstvu valja privoleti, da li danskom ili pak švedskom.

redinfoportal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track