(FOTO) Srpska trpeza ne može bez ovoga za Vaskrs: Zapišite ova tri recepta!
Foto: Profimedia

SPREMITE SE NA VREME

(FOTO) Srpska trpeza ne može bez ovoga za Vaskrs: Zapišite ova tri recepta!

Žena -

Neka vaša trpeza zablista za najveći hrišćanski praznik

Bliži se Vaskrs, a domaćice već razmišljaju šta će se, pored prelepo ukrašenih jaja, naći na trpezi i kojim specijalitetima će oduševiti svoje goste i ukućane, piše Stil.U skladu sa tim, za vas smo pripremili tri neodoljiva recepta za slatke i slane đakonije, koje možete preuzeti u potpunosti ili vam mogu poslužiti kao odlična inspiracija!1. Uskršnje šišarkeOtopite 120 g margarina, 2 kašike šećera, 3 kašike meda i 100 g čokolade za kuvanje otopite, pa dodajte 350 g kornfleksa. Mešajte da se lepo sjedini, a po želji možete dodati i orahe, lešnike, suvo grožđe... Još toplu smesu kašikom sipajte u veće korpice za kolače, prohladite, odozgo stavite jestiva slatka jaja i ostavite u frižider da se dobro stegne. Ovaj kolač možete pripremati i za dane posta.2. Lepinjice sa kajmakomSastojci: 1 kg brašna, kašičica soli i 50 g svežeg kvasca.Priprema: U brašno dodajte nadošli kvasac i so i zamesite s pola litra mlake vode tako da testo bude srednje meko. Pustite da odstoji (najbolje je da ga premesite dva puta), a potom napravite loptice željene veličine. Premažite žumancetom i poređajte u pleh za pečenje. Zamesite tvrdo prosto testo od brašna i vode, pa oblikujte nekoliko traka, od kojih ćete preko svake lepinjice formirati krst. Ispecite i uživajte u ukusu domaćeg hleba!

3. Punjena jaja sa dva fila

Napravite dva fila: Za nadev sa biberom očistite 6 kuvanih jaja i prepolovite ih po dužini. Izvadite žumanca, izgnječite ih viljuškom i pomešajte sa 2 kašike majoneza, 60 g putera, malo soli i kašikom konjaka. Izmrvite polovinu zrna bibera i umešajte u masu. Krem sipajte u špric sa zvezdastim otvorom, pa napunite jaja. Dekorišite jaja zrnima bibera.Za fil sa avokadom očistite preostalih 6 jaja i prepolovite ih uzduž. Izvadite žumanca, izdrobite ih viljuškom i pomešajte sa 3 kašike krem sira, kašičicom karija u prahu, 2 kašike musa od avokada, kašikom limunovog soka i kašikom mleka. Krem sipajte u špric i napunite jaja. Ukrasite avokadom.

Pročitajte još na portalu Stil:Mermerna jaja iz lukovine: Potpuno prirodno, ne može da ne uspe! (FOTO)24 ideje za farbanje jaja: Uspeće vam, čak i ako niste naročito vični! (VIDEO)Ukradena tradicija: Najlepši i najjednostavniji metod farbanja jaja! (FOTO)5 originalnih recepata za paste: Italijani se ponose ovim jelima! (RECEPTI)Na Vaskrs obavezno idite na pričešće: Jedina prilika u godini da ovo učinite za svoju porodicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track