LEPE SE ZA ZADNJICU: Izbegavajte ove namirnice i imaćete lepu guzu bez CELULITA!
Foto: Shutterstock

Saveti

LEPE SE ZA ZADNJICU: Izbegavajte ove namirnice i imaćete lepu guzu bez CELULITA!

Žena -

Većina žena ima problem za taloženjem masnih naslaga u predelu zadnjice.

Postoje namirinice koje se odmah lepe za vašu guzu. Predstavljamo vam hranu koju bi trebali da izbegavate ukoliko ne želite da povećate obim zadnjice.

Pahuljice

Sadrže belo brašno koje se u telu procesuira kao šećer. Uz to, kada pahuljicama dodate i mleko, u telo unosite dodatnu količinu estrogena koji će stvoriti masnoće i celulit na zadnjici. Zato se obično mleko može zameniti bademovim mlekom, a obične žitne pahuljice s pahuljicama koje sadrže barem pet grama vlakana u jednom obroku

Foto. Shutterstock
Foto. Shutterstock

Suši

Mnoge vrste susšja u sebi sadrže sastojke koji goje, poput majoneze, kremastog sira i bele riže, i tako unesemo puno više kalorija nego što mislimo jer se susši opisuje kao zdrava hrana. Osim toga, začini poput jegulje i umaka od soje obilati su nezdravim šećerom i natrijem.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Perece

Iako sadrže malo masnoća i kalorija, perece su puni soli koja ne samo da može uzrokovati osećaj nadutosti nego i dehidraciju tela, što će celulit na zadnjici učiniti vidljivijim. Imate li potrebu za grickanjem, uvek pri ruci imajte vrećicu nezasoljenog orašastog voća koje je hranjivo i držaće vas sitima do večere.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prerađeno meso

Belančevine su ključne za održavanje fit guze i izgradnju mišića, ali mnoge vrste mesa, poput prerađene ćuretine, kobasica, šunke, kobasica i odreska, pune su nezdravih masnoća i natrijuma i često nam više štete nego koriste. Sendvič s ćuretinom može biti hranjiv, ali bolji izbor biće krto meso, kao što je piletina bez kože i lososa.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Jogurt

Mnoge vrste jogurta krcate su dodanim šećerom te mogu sadržavati između 15 do 29 grama šećera po porciji, što je jednaka količina šećera kao u nekim čokoladicama. Naravno da se ne morate u potpunosti odreći jogurta, samo birajte one koji sadrže oko 11 grama šećera te se držite preporučene količine konzumiranja.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Sušeno voće

I ova namirnica može se čini kao zdrav izbor, ali sušeno voće često je puno šećera, aditiva i konzervansa kako bi imalo dobar ukus i duže ostalo sveže. Takođe, skloni smo pojesti veće količine sušenog voća jer se ono stisne tokom dehidracije. Zaključak? Ništa ne može zameniti sveže voće.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ljuta hrana

Razne vrste začinjene hrane bogate su antioksidantima koji imaju pomažu i kod usporavanja starenja, ali ljuta hrana koja je mnogima sadrži puno natrijuma i zasićenih masnoća. Dakle, ljutu hranu dobro je jesti povremeno, ali pazite da ne bude previše ljuta.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bombone bez šećera

Namirnice kojima je oduzet šećer problematične su zato što su prerađene i često su im dodani konzervansi. Nova istraživanja čak upozoravaju da takva hrana može izazvati još veću želju za hranom veštačkog ukusa koja nema baš nikakvu hranjivu vrednost. A sve što je veštačko, organizam teže probavlja te se zadržava u obliku celulita i masnoća.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Crveno vino

Problem je u tome da alkohol dehidrira telo, što, pak, uništava kolagen u koži te ubrzava njeno starenje, a time i celulit čini vidljivijim. Zato crveno vino, ali i sav drugi alkohol, konzumirajte samo povremeno.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(zadovoljna)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

BUDITE SPREMNI ZA MORE I BIKINI: Ako uradite ovu PIRAMIDU vežbi, svi će se okretati za vama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track