KAKO UKLONITI FLEKE OD KREME SA SUNČANJE? U par koraka do savršene kože
Foto: Shutterstock

SAVETI

KAKO UKLONITI FLEKE OD KREME SA SUNČANJE? U par koraka do savršene kože

Žena -

U toku leta, redovno koristimo kreme za zaštitu od štetnog sunčevog zračenja – i to ne samo na plaži, jer sunce sija i u gradu.

Korisne, ove kreme umeju da naprave fleke na odeći, a onda se tih fleka treba i osloboditi.

Za razliku od nekih drugih fleka, kada se o mrljama od kreme za sunčanje radi, nije neophodno smesta preduzeti nešto povodom njih. Možete mirno sačekati da dođete kući i onda, kada imate dovoljno vremena da se pozabavite time.

foto: Profimedia

Prvi korak bio bi da na mesto gde je fleka nanesete mešavinu deterdženta za pranje sudova i glicerina (glicerin je obično moguće naći u parfimerijama).

Ukoliko niste u prilici da primenite ovu mešavinu, mogu da posluže i neka druga sredstva za uklanjanje fleka, ili malo tečnog deterdženta za pranje veša, ili neko od sredstava koja pojačavaju sposobnost deterdženta za veš da uklanja mrlje.

Bilo šta od navedenog nanesite na fleku i tretirajte zamrljano mesto dok fleka ne izbledi ili ne nestane. Nakon toga, zaprljani komad garderobe možete oprati u veš-mašini. Kako bi fleka bila što bolje uklonjena, preporučljivo je da pranje bude na najvišoj dozvoljenoj temperaturi za vrstu tkanine od koje je zamrljani komad odeće. Kreme za sunčanje uglavnom ne ostavljaju naročito problematične fleke – te fleke svakako ne deluju lepo, ali nisu posebno teške za uklanjanje – pa bi pomenuti postupak trebalo da bude sasvim dovoljan, i da odeća posle toga izgleda kao da nikakve mrlje nije na njoj ni bilo. Da podsetimo, bez obzira na fleke: ne zaboravite da redovno koristite sredstvo za zaštitu od štetnog sunčevog zračenja kad god izlazite iz kuće, bez obzira na to da li ste na moru, u gradu, ili negde drugde. Ne zaboravite da vam zračenje može napraviti ozbiljne zdravstvene probleme.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Zenskimagazin, Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SAČUVAJTE PREPLANULI TEN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track