ANA IZ KRAGUJEVCA IMA NAJBOLNIJU ISPOVEST IKADA: Dete mi se pomera u stomaku, a unapred je osuđeno na smrt!
Foto: Profimedia

TUGA

ANA IZ KRAGUJEVCA IMA NAJBOLNIJU ISPOVEST IKADA: Dete mi se pomera u stomaku, a unapred je osuđeno na smrt!

Žena -

Ana A. (35) iz Kragujevca, pre nekoliko godina preživela je veliku bol. Bila je trudna ali sa njenom bebom nije bilo sve u redu pa je morala da je odstrani.

Od trenutka kada je saznala užasne vesti do intervencije prošlo je bolnih 7 dana. Čekala je odobrenje Etičke komisije kako bi prekinula rizičnu trudnoću i svoju tešku podelila je tada sa javnošću.

Tih 7 dana bili su previše bolni. Ana je bila u poodmakloj trudnoći, čekala je intervenciju, a znala je da u svom stomaku ima bebu koja neće moći da se rodi živa. Sama pomisao na to, izaziva jezu.

"Svaki minut mi je kao godina. Imam bolove, ne mogu da spavam. Dete se u stomaku pomera, a znam da živo neće da se rodi. Nemoćna sam i prinuđena da čekam. Pisala sam bolnici, ministru, ali nisam dobila nikakv odgovor", kaže Ana.

Anina trudnoća bila je normalna, Redovno je išla na kontrole, a radila je i amniocentezu i rezultati su bili dobri.

Međutim, kada je ušla u sedmi mesec trudnoće, ginekolog je utvrdio da nešto nije u redu.

"Tada mi je rečeno da trudnoća ne može da se održi. Dijagnoza je da beba ne može da preživi, da se stomak i beba pune vodom. I od tada čeka Etičku komisiju. Danima sam čekala u bolnici tu komisiju. Onda sam saznala da je nema jer su lekari na bolovanju i na odmoru. Šokirana sam jer mi se dete pomera u stomaku, a unapred je osuđeno na smrt. Sad čekam komisiju u Beogradu", rekla je.

foto: Profimedia

Ona ističe da razume da je neko na odmoru, ali se pita da li će neko razumeti kroz šta ona prolazi.

"Pitanje je dana kada će sve da se iskomplikuje. Isplakala sam sve suze, a sada se bojim i za svoj život. Kada će neko da me operiše? Da li ću da se vratim normalnom životu i ponovo imam decu", pita se zabrinuta Ana A.

Doktor koji je Ani radio amniocentezu u 17. nedelji trudnoće, kaže da se tada nisu videle nikakve promene ni anomalije ploda.

"Na sledećem pregledu, u 27. nedelji, utvrđeno je da dete ima vodu u trbuhu i plućima. To je retka pojava, ali je jasno da takva beba ako se i rodi, nema nikakve šanse da preživi. Zbog toga je u medicinskoj praksi prekid trudnoće obavezan", rekao je doktor.

foto: Profimedia

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NIŠTA NE MOŽE DA JE ZAUSTAVI: Nataša Bekvalac trudna nastupila na splavu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track