“GRAND RESORT” U LIMASOLU NA KIPRU
Foto: Promo

“GRAND RESORT” U LIMASOLU NA KIPRU

Žena -

Kipar je jedno od najlepših ostrva na svetu i veoma tražena destinacija kako naših tako i svetskih putnika. Ali, ono što mnogi ne znaju jeste da je ostrvo Kipar vekovima velika inspiracija mnogim piscima i pesnicima, da je ostrvo koje onima koji ga posete donosi nadahnuće i inspiraciju, a onima koji na njemu još nisu bili izaziva želju, uzbuđenje I misteriju.Tako je I veliki Vilijem Šekspir za centralno mesto dešavanja u čuvenom „Otelu“ postavio baš Kipar, koji je tada bio venecijanska kolonija, a upravo je Kipar „Otelu”dao onaj začin koji je doprineo da postane remek delo pisane tragedije 17. veka. Modernu kiparsku književnost odlikuju I ličnosti koje pišu na turskom jeziku, uključujući pesnika Osmana Turkaja, Ozkera Jasina, Nerimana Džahita I poznatu tursku književnicu NešeJasin, a brojni su I pisci koje Kipar inspiriše za stvaranje na drugim jezicima, poput Andreasa Koumija, Mirande Hoplaros, Stivena Lotona, Eve Makišil I Mihaela Paraskosa.

Kipar je inspiracija. Agencija “1 A Travel” želi da vas odvede da upoznate dušu Kipra i pronađete svoju inspiraciju, uživajući u dodiru zraka mediteranskog sunca, roneći kroz prozirnu i tirkiznu vodu, uživajući u gurmanskim zalogajima spremljenim sa ljubavlju samo za vas, koračajući kroz istorijske epohe koje su ostavile traga na ovom malom kamenu u sred Mediterana.

foto: Promo

Limasol je drugi po veličini grad na Kipru i nalazi se na južnom delu ostrva. Stari grad Limasol je srce grada sa svojim uskim ulicama koje se zrakasto pružaju od stare ribarske luke. U njemu se nalazi i srednjovekovni zamak Lemesos koji je bio mesto kraljevskog venčanja između Ričarda Lavljeg srca (kralja Engleske) i Berengarije od Navare, a danas je pretvoren u kiparski srednjevekovni muzej. Poslednjih godina, grad se proširio i sada se pruža 15 kilometara duž obale gde su izgrađeni brojni hoteli i turistički kompleksi, između kojih se nalazi lepo uređeno šetalište sa stablima eukaliptusa. Stanovnici grada su poznati po vedrom duhu, tako da ne čudi veliki izbor mesta za noćni provod. Veliki broj taverni, diskoteka i klubova su otvorene tokom cele godine, a ponuda je upotpunjena i plažnim barovima uz šetalište tokom leta. Za one koji vole šoping, u Limasolu se nalazi najveći trzni centar na Kipru, a grad obiluje i velikim izborom prodavnica koje će zadovoljiti svačiji ukus.

foto: Promo
foto: Promo

Oko 14 km od centra Limasola i oko 56km od aerodroma u Larnaki, nalazi se prelep hotel “Grand Resort” sa pet zvezdica. “Grand Resort” hotel je otvoren 1992. godine, a renoviran 2007. i 2008. godine. Hotel je izgrađen na više od 20.000 m2 lepo uređene zelene površine. Gostima je na raspolaganju glavni restoran, 3 à la carte restorana (“Kyma“ restoran – gde se u letnjoj sezoni služe ručak i večera, “Kohili“ seafood restoran – gde se poslužuju morski plodovi, “Kyoshi Teppan Yaki“), sushi bar i jos dva bara. Za decu tu je dečiji klub, igralište i dečiji bazen. Hotel se nalazi na svjoj peščanoj plaži. Zahvaljujući agenciji “1 A Travel” u hotelu može da se uživa uz uslugu noćenja sa doručkom, polupansiona ili punog pansiona, u zavisnosti od afiniteta putnika. Hotel ima 3 bazena (otvoreni, zatvoreni i dečiji), stolove za stoni tenis, teniski teren, dnevne i večernje animacije, parno kupatilo, hidromasažere, saunu, teretanu….

foto: Promo

Pozovite “1 A Travel” na broj call centra 011/655-7800 ili posetite sajt www.1atravel.rs i odlučite se za Kipar i Grand Resort za toplu jesen na moru, kao izvor hrane za dušu i odmor kakav ste zaslužili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track