DŽABA VAM SVE AKO NE IZBACITE OVO IZ ISHRANE: 4 namirnice koje nikako ne smete da jedete ako imate celulit
Foto: Profimedia

SAVETI!

DŽABA VAM SVE AKO NE IZBACITE OVO IZ ISHRANE: 4 namirnice koje nikako ne smete da jedete ako imate celulit

Žena -

Ishrane je jako važna, ako ne najvažnija, u borbi protiv celulita pored svih krema koje ste mazale na sebe. Stručnajci savetuju da ukoliko imate celulit izbegavate sledeću hranu.

Beli hleb

Iako vi možda ne biste svrstali hleb u slatke namirnice, vaše telo ga vidi kao odličan izvor sećera i glukoze koji uništavaju kolagen i čine celulit vidljivijim i gorim.

Pogačice

So koja je jedan od glavnih razloga nadimanja stomaka je jedan od glavnih sastojaka koji se krije u ovom pecivu. Ovakve pogačice mogu dasadrže I do 500 miligrama soli, pre nego na njih namažete neki od vaših omiljenih namaza.

foto: Profimedia

Čips

Prelivene velikim količinama štetnih aditiva, grickalice poput čipsa nalaze se na samom vrhu liste zabranjenih namirnica. One najčešće sadrže monosodium glutamat, sastojak koji povećava apetit i čini hranu ukusnijom. Ako ne možete da odolite čipsu, onda se odlučite za onaj koji je organskog porekla i proverite etiketu.

Pica

Jedan od najvećih uzročnika celulita je slaba cirkulacija koju može da izazove hrana bogata zasićenim mastima kao što je pica, piše shefinds.co. Hrana bogata nezasićenim mastima može da uspori cirkulaciju krvi i protok kiseonika kroz telo, a kao rezultat javlja se slabost u vezivnom tkivu što čini kožu mlitavom i nezategnutom.

foto: Profimedia

(Kurir.rs, Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Pet proizvoda za koje mislite da su zdravi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track