ŠTA JE SUŠTINA PRAVE LJUBAVI: Nije važno na koji način voliš da jedeš, nego s kim ćeš da podeliš tu hranu!
Foto: profimedia

ISPOVEST

ŠTA JE SUŠTINA PRAVE LJUBAVI: Nije važno na koji način voliš da jedeš, nego s kim ćeš da podeliš tu hranu!

Žena -

U današnje vreme kada je sve teže pronaći svoju srodnu dušu i kada vođeni brzim tempom života i naizgled skladne veze i brakovi pucaju, jedna Amerikanka ispričala je svoju priču. Njena ispovest otkriva suštinu prave ljubavi.

“Kad sam bila mlađa, uvek sam se pitala kako je biti u dugoj vezi. Sa nekim ko zna sve tvoje tajne i zašto ostajem budna do kasno u noć i gledam u plafon dok razmišljam kako bi stvari izgledale da sam uradila nešto drugačije.

foto: profimedia

Pitala sam se kako bi bilo imati nekoga sa kim ću podeliti svakodnevne probleme. Pitala sam se kako bi bilo da spustim zid i kažem nekom zašto mi je teško da verujem ljudima i zašto uvek dajem samo delić sebe.

Shvatila sam da u vezi nije važno na koji način voliš da jedeš hranu, nego sa kim ćeš tu hranu da podeliš. Nije bitno ko će odabrati film koji ćemo da gledamo ili ko će da opere sudove. Ništa od ovoga nije bitno, ako ti se ne sviđa osoba sa kojom provodiš vreme.

Shvatila sam da nije bitno koliko ste dugo zajedno, nego koliko ste duboko uplovili u okean kojeg ste se oboje bojali. Nije bitno koliko ste letovanja proveli zajedno, već oluje koje ste zajedno preživeli. Nije bitno koliko ste suza ili smeha podelili, važno je što ste odlučili da ostanete uz tu osobu kroz život.

foto: profimedia

Duge veze ne moraju da traju zauvek. Bitna je povezanost. Bitno je prijateljstvo koje vas veže. Opraštanje i poverenje su sada veliki deo tvoje veze zajedno sa iskrenošću i verom. I naravno da nije lako. Ništa nije lako.

Postoje vremena kad dosadite jedno drugom i kada vam je dosta svađanja oko istih stvari. Postoje trenuci kada poželiš da se više ne budiš kraj te osobe. Ali, nećeš da odustaneš zbog toga što ste sada već u dugoj vezi. Vreme nikada nije razlog ničemu. Nećeš odustati jer nikad nećeš imati nikoga ko te poznaje toliko dobro, bolje nego što sama sebe poznaješ.

O tome sam uvek razmišljala kada sam bila mlađa, a sada je došlo to vreme. Nikad nisam mislila da ću se i sam naći u dugoj vezi. Pričamo iste stvari u isto vreme. Nekada imamo ista razmišljanja i nekada se samo pitam jel mi čita misli. Imamo neke naše glupe fore i zajedničke interne šale koje samo mi razumemo. Znamo sve jedno o drugom i nije nas sramota da pričamo o prošlosti koju smo imali.

foto: profimedia

Da li je ovo i dalje sve za zauvek? Pretpostavljam da nije, reč je o tome koliko ćemo uložiti vremena i truda da bi ostali povezani. Reč je o tome da zajedno funkcionišemo kao jedno. Reč je o pokušaju i ne odustajanju kad su stvari teške. Reč je o verovanju.”. Jedno drugom pomažete da sazrete i izrastete u zrele osobe.

(Kurir.rs/ Net.hr, Thought Catalog, Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Budite mudri i sačuvajte ljubav: Ovih 5 stvari iz vaše veze ne otkrivajte čak ni najbližem prijatelju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track