NOSITE ČIZME OD IZVRNUTE KOŽE: Ovi fantastični trikovi će vam ih spasti od bljuzgavice i bara!
Foto: profimedia

Saveti

NOSITE ČIZME OD IZVRNUTE KOŽE: Ovi fantastični trikovi će vam ih spasti od bljuzgavice i bara!

Žena -

Cizme od izvrnute kože su uvek u modi. Kako bi vam duže ostale kao nove, bitno je da znate kako da ih pravilno čistite, a da ih pri tom ne uništite.

Prevrnuta koža je i ove sezone jedan od vodećih modnih trendova. U cipele ili čizme sa veličanstvenom prevrnutom kožom se svakako isplati uložiti novac jer ćete ih uz pravilno održavanje nositi godinama.

Kako bi vam duže ostale kao nove, trebate da znate kako pravilno da ih čistite.

Oh green! I think I am deeply in love with you? #PROFshoes

A post shared by PROF SHOES STORE (@profshoespt) on

Ovo su 5 korisnih trikova za čišćenje ovakvih čizama, ali i drugih komada od izvrnute kože sa kojima rizik za uništenje ne postoji.

1. Uložite u četku za prevrnutu kožu

U skoro svakoj prodavnici obuće možete kupitii opremu za njihovo održavanje koja podrazumeva sprejeve i posebne četke, kao što je gumena četka specijalno namenjena za održavanje ovakve obuće. Ukoliko ne možete da priuštite sada takvu četku, pomoći će vam i mekša četkica za zube. Zapamtite samo da četkate obuću u jednom pravcu i ne upotrebljavajte nikako vodu jer će vlaga na koži ostaviti trajne mrlje.

Who say you can’t wear skirt in the winter ?

A post shared by Blondo (@blondo_us) on

2. Napunite ih papirom

Pre nego počnete sa čišćenjem napunite ovakvu obuću papirom kako bi ona zadržala svoj obik prilikom čišćenja. Prevrnuta koža je dosta mekana i ovo olakšava njeno čišćenje.

3. Mrlje možete ukloniti gumicom

Ako vašim čizmama nije potrebno temeljno čišćenje već samo hoćete da uklonite jednu ili nekoliko mrlja koje imaju po sebi, u tome vam može pomoći gumica za brisanje. U zavisnosti od mrlje koju skidate primenjujte različiti pritisak i samo u jednom smeru.

4. Završite čišćenje peškirom

Nakon što ste četkom uklonili prljavštinu, a gumicom mrlje, završni potez napravite suvim peškirom. Njime pređite polako preko cele površine cipela u jednom pravcu. Ovaj trik možete primeniti i za uklanjanje prašine koja se nakupila na vašim čizmicama posle dugog stajanja u cipelarniku.

#rich #boots #shoes #watch #louisvuitton

A post shared by queenpiglet_ (@queenpiglet_) on

5. Kod problematičnih mrlja pomoći će vam sirće

Ako nijedna od navedenih metoda nije urodila plodom, onda je vašim čizmama za čišćenje optrebno nešto jače. Najtvrdokornije mrlje možete da uklonite alkoholnim sirćetom koje ćete da nanesete na čistu krpu ili peškir, obrišete njime cipele i ostavite ih da se osuše. Kada su suve, pređite ih jednom četkom za prevrnutu kožu i blistaće kao nove.

Kurir.rs/Index.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track