Najnovije vesti

SAVET SRPSKOG DOKTORA: Dajte deci da jedu masnoće, sir, ajvar, namažite im hleb! BILO ŠTA, SAMO NE...
Foto: Profimedia

DIJETE NISU ZDRAVE

SAVET SRPSKOG DOKTORA: Dajte deci da jedu masnoće, sir, ajvar, namažite im hleb! BILO ŠTA, SAMO NE...

Žena

U poslednje vreme dijete su postale veoma popularne, ali one i dalje nisu zdrave i ne savetuje se njihova primena, rekao je prof. dr Dejan Čubrilo, fiziolog.

 

"Apsolutno ne verujem u dijete. Nije mi normalno da neko za deset dana izgubi veliki procenat masnoće. Jetra je jako važan organ, ona greje krv. Ona je ključna za naš organizam, a dijete utiču na loše funkcionisanje jetre, a samim tim i na loše funkcionisanje organizma. Sve je u ishranii", rekao je  Čubrilo.

foto: Profimedia

On smatra da svi u Srbiji jedu više nego što treba.

"Mi živimo od naših masnoća, ukoliko imamo uslov da ih topimo. Sve što pojedete, treba da potrošite, odnosno da masnoće pretvorite u mišiće i zdravu energiju", rekao je fiziolog.

 

Stručnjak dodaje da nema veze koliko često vršite nuždu sa tim koliko vam je brz metabolizam, jer česti odlasci u toalet znače samo da vam ne funkcioniše organizam kako treba, pa sve što pojedete samo prođe kroz organizam.

foto: Profimedia

 

"Naša deca jedu previše, jedu često i to hranu koja podiže brzo nivo insulina. To je začarani krug koji na kraju rezultira nakupljanjem vode. Dajte deci da jedu masnoće: slaninu, sir, punomasni sir, kajmak, ajvar, namažite na hleb, ne mora biti integralni, bilo koji, običan hleb, bolje je bilo šta nego da im date slatkiš", rekao je Čubrilo, konstatujući da u dečjem uzrastu mast hrani organizam.

 

"Ukoliko dete ima normalno odrastanje, ishranu, stvara se zdrav organizam i svi organi funkcionišu kako treba. Zato mogu da pojedu i nešto nezdravo ponekad, ne treba ništa braniti deci da jedu", rekao je stručnjak, gostujući u emisiji Pravac, i dodao da je svaka dijeta kojom sprečavate veliki unos hrane korisna dijeta.

 

Treba gubiti vodu i gasove na dijeti, a ne masti, kaže fiziolog.

"Ko ne vari hranu, ima gasove, što stvara i nervozu i psihičke probleme, blokira ceo organizam, dakle neka dijeta možda deluje da gubitak kilograma, ali to izaziva mnogo veće probleme u organizmu. Svako onaj ko je gladan ima poremećaj u organizmu", zaključuje Čubrilo.

foto: Profimedia

 

(Kurir.rs/Foto Profimedia)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) MINERALI u borbi protiv virusnih infekcija! Evo koje namirnice ih sadrže!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...