Najnovije vesti

ŽENE, ZABORAVITE NA OMBRE I BALEJAŽ! Ove sezone SAMO JEDAN NAČIN FARBANJA biće potpuni HIT i izgleda SVETSKI
Foto: Profimedia

KALIFORNIJSKO MELIRANJE OBOŽAVAJU SVI

ŽENE, ZABORAVITE NA OMBRE I BALEJAŽ! Ove sezone SAMO JEDAN NAČIN FARBANJA biće potpuni HIT i izgleda SVETSKI

Žena

Konačno se pojavila tehnika bojenja kose koja je odgurnula u drugi plan ombre i balejaž, koji su svima već dosadili.

Kalifornijsko meliranje se pojavilo ne tako davno, ali je brzo dobilo zasluženu popularnost. Ovaj sunčani odsjaj na kosi postao je draž ovog tipa toniranja kose. Danas je to modni pravac koji su frizeri već objavili kao najmoderniji u 2018. godini.

foto: Profimedia

Ovakva tehnika farbanja odgovara svakoj boji kose. Daje joj dodatnu blistavost i kosa izgleda očaravajuće, kao u reklami za šampon. Upravo zato je ova tehnika privukla pažnju svetski poznatih ličnosti.

U osnovi ovog tipa bojenja je klasično osvetljavanje, ali ga razlikuje blaži i pažljiviji pristup. Farbanje ne zahteva upotrebu folije ili termo-papira. Kosa se boji na otvorenom vazduhu i na taj način se manje oštećuje. Često se na pramen nanosi pasta koja u svom sastavu ima pčelinji vosak.

foto: Profimedia

Kalifornijsko meliranje može da se izvodi na raznim frizurama i nijanse se biraju posebno za svakog klijenta, tako da praktično svakoj ženi dobro stoji.

Pravilna primena tehnologije daje oko pet nijansi – od hladne platinaste do tople zlatne ili medne. Suština je u tome da se dobije prirodan prelaz iz nijanse u nijansu – od tamnije boje, bliže korenu, do osvetljenih krajeva.

Kod ove vrste senčenja preporučljivo je obratiti se iskusnom frizeru koji ume precizno da odredi nijansu i koji se savršeno snalazi u spektru boja. Sam proces bojenja je složeniji, zahtevniji od klasične varijante i zahteva individualni pristup svakom tipu.

(Kurir.rs/Uspesnazen.com/Foto:Profimedia)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...