Nema kuće u čijem frižideru nećete naći kečap ili majonez - svakodnevno ih koristimo, uz sendviče, pomfrit, kobasice ili nešto sasvim drugo.

No, mi vam donosimo jednostavan recept za sos od sira zbog kog će svi ostali sosevi i kremasti umaci pasti u zaborav.


Sastojci:

200 g topljenog sira
10 ml zejtina
200 ml neutralne pavlake
3 kašike pinjola
50 g tvrdog sira
začini po želji

profimedia0351634964.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

Izrendati tvrdi sir. U maloj šerpi izmešati topljeni sir, zejtin i neutralnu pavlaku. Prokuvati ovu smesu na blagoj vatri do ključanja. Smanjiti vatru i dodati u sos tvrdi sir i začine po želji.

Prokuvati još tri minuta i isključiti.


Nežni preliv sa sirom je jedan od omiljenih dodataka raznim jelima. On obogaćuje jelo novim, pikantnim notama.

profimedia0352150920.jpg
Foto: Profimedia

(Kurir.rs/Uspesnazena/Foto:Profimedia)