NIKADA NE BISTE POGODILI KOJI SASTOJAK ĆE VAŠ SENDVIČ SAČUVATI SVEŽIM: Ovo ne smete da zaobiđete kada pravite
Foto: Promo

NIKADA NE BISTE POGODILI KOJI SASTOJAK ĆE VAŠ SENDVIČ SAČUVATI SVEŽIM: Ovo ne smete da zaobiđete kada pravite

Žena -

I sami znate koliko puta ste napravili sendvič uveče i hteli da ga ponesete ujutro na posao, ali kada ste ga za ručak otvorili bio je gnjecav i ne baš ukusan.

Trik je u tome da na unutrašnje stranice sendviča obavezno namažete tanak sloj putera ili margarina. Oba sastojka deluju kao nepropusna folija koja ne dozvoljava sokovima iz sastojaka da prodru u hleb i učine ga gnjecavim.

Stručnjaci savetuju da se ostali ukusi podele na pikantnije – koje stavljate na donju polovinu hleba i blage – koje stavljate na gornju polovinu.

Prvi razlog ovakvog pravila leži u našoj anatomiji. Naime, receptori na jeziku registrovaće jače ukuse i snažnije ćemo osetiti ukus svakog sastojka u ustima, jer ukoliko su svi sastojci blagi – osećaćemo pretežno ukus hleba.

Drugi razlog leži u mirisu. Ukoliko stavite namirnicu intenzivnog mirisa na vrh sendviča, vaš nos će registovati samo taj sastojak, a ne i ostale koji su podjednako važni. Kvalitetna sendvič salama mora da se stavi na puter, pa tek preko salame, šunke ili pečenice može da se stavi neki ukusan namaz. Preko toga stavljamo salatu, a na vrh idu listići parmezana ili nekog drugog sira.

Predlažemo vam da probate ovaj recept sa sendvič salamom i tapenadom od maslina. Uživaćete, obećavamo.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track