(VIDEO) ONA JE PRAVA LOLITA: Devojčica (11) je nestala, a HOROR koji je trpela 2 godine inspiracija su za pedofilski rasplet čuvenog romana
Foto: printscreen

Čitavo detinjstvo joj je ukradeno.

(VIDEO) ONA JE PRAVA LOLITA: Devojčica (11) je nestala, a HOROR koji je trpela 2 godine inspiracija su za pedofilski rasplet čuvenog romana

Žena -

Daleke 1948. godine, 11-godišnju Sali Horner oteo je pedofil i držao je u zatočeništvu 21 mesec. Ovaj zastrašujući događaj delimično je inspirisao pedofilski zaplet čuvenog romana "Lolita" Vladimira Nabokova iz 1955, iako to nije bio originalan koncept.

Nabokov je dobro istražio razne izvore za svoj roman, a jedan od njih bila je otmica "prave Lolite" - Sali Horner, iako je stvarnost tog događaja bila daleko strašnija od bilo kakve fiktivne priče.

Sve je počelo kad su 1948. devojčice iz razreda ubedile Sali da ukrade svesku iz lokalne radnje u Kamdenu, u Nju Džersiju. Ona je to i uradila, ali joj je prišao sredovečni čovek, predstavio se kao agent FBI i rekao joj da je video krađu i da je ona u nevolji.

U stvarnosti, čovek je bio Frenk Lasal, mehaničar i osuđeni silovatelj. Uplašio je naivnu, 11-godišnju devojčicu, koja nije imala razloga da sumnja u njegov autoritet. Tada ju je pustio da ode kući, ali ne zadugo.

Sali je bila presrećna jer je mislila da je izbegla hapšenje. Nije htela da pominje incident majci, inače udovici, kao ni trudnoj starijoj sestri, kako ih ne bi uznemirila.

foto: Vikipedija

U međuvremenu, Lasal je tragao za školom koju devojčica pohađa. Kad ju je našao, sačekao ju je. Rekao joj je da je došlo do promene plana i da mora sa njim do Atlantik Sitija "po naredbi vlade".

Lasal je devojčicu ubedio da roditeljima kaže da je on otac školske drugarice i da ju je pozvao na porodični odmor na obalu mora.

Ono što Salina majka nije znala jeste da šalje ćerku na "odmor" sa 50-godišnjim pedofilom, koji je pušten iz zatvora šest meseci pre nego što je sreo devojčicu. Tako je počelo skoro dvogodišnje zatočeništvo i zlostavljanje za 11-godišnju Sali Horner.

Lasal ju je oteo i poveo na put širom SAD. Čak ju je upisao u školu lažući da mu je ona ćerka.

Tek kad su došli u San Hoze, u Kaliforniji, jedan komšija je primetio da nešto nije u redu sa devojčicom. Kad je 22. marta Lasal otišao u potragu za poslom, Sali se poverila komšiji koji joj je dao telefon da pozove sestru.

Devojčici se javio sestrin muž i ona mu je rekla da pošalje FBI. Kad se Lasal vratio kući, sačekala ga je policija.

Sali je posvedočila da ju je pedofil držao u zatočeništvu i prisiljavao na seks. Lasal je optužen, a tokom suđenja je i dalje tvrdio da je njen otac, dok je devojčica dokazivala suprotno. Njen pravi otac je umro kad je imala 6 godina.

Lasal je osuđen na 35 godina zatvora.

"Majke širom zemlje će odahnuti što je ovakav čovek u zatvoru", rekao je sudija izričući presudu.

Ono što je najžalosnije je kraj Sali Horner - umrla je svega dve godine kasnije u automobilskoj nesreći.

Kurir.rs/Foto Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track