SAN UTIČE NA INTIMNOST U VEZI: Evo kako se spavanje odražava na vaš odnos sa partnerom!
Foto: profiemedia

ISTRAŽIVANJE

SAN UTIČE NA INTIMNOST U VEZI: Evo kako se spavanje odražava na vaš odnos sa partnerom!

Žena -

Dugo se smatralo kako nespavanje utiče na naše raspoloženje, a sada je utvrđeno kako utiče i na povezanost sa partnerom.

Spavanje može da utiče na samu intimnost u vezi. Jedno istraživanje proučavalo je 29 heteroseksualnih parova, a rezultati su pokazali kako su se naspavani muškarci odnosili prema ženama puno bolje nego kad su bili neispavani.

Evo kako spavanje utiče na vaše veze.

Maženje smanjuje nervozu Zagrljaj u naručju najdražeg može bitno da smanji nervozu koju osećate zbog neke situacije na poslu. Istraživanja ppokazuju kako zajedničko spavanje bitno utiče na vašu vezu, a oni parovi koji se maze pre spavanja su manje nervozni i anksiozni, a ceo dan im je obeležen dobrim raspoloženjem.

Deljenje kreveta je zdravo

Kad spavate sa partnerom onda se i brinete za njega. Pazite da je uvek pokriven i da ga ne zgurate sa kreveta.

foto: profimedia

Smanjuju se sukobi Kad se dobro naspavaš, onda si i manje nervozna, a samim time je i mogućnost sukoba nešto manja. Bez obzira koliko ste ljuti jedan na drugoga, do većeg sukoba neće doći jer ste oboje odmorni. Pazi da spavaš najmanje sedam sati svaki dan i sve će biti u najboljem redu.

Gledanje televizije naveče nije dobro

Ako odlučite da do kasno ostanete budni, prihvatite činjenicu da ćete naredni dan biti umorni, a vaš interes za partnera će biti manji.

Umor može da rezultira svađom

Umor uključuje mogućnost svađe, ali i buđenje partnera usred noći. Ne zaboravite koliko je važno da na vreme idete na spavanje i uživate u društvu svog partnera, čak i dok spavate.

foto: profimedia

Kurir.rs/Net.hr, Foto:Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track