NIŠTA NE BACAJTE: Šta raditi sa jajima koje niste pojeli? Ovo su RECEPTI koje vam preporučujemo
Foto: Profimedia

POSLE VASKRSA

NIŠTA NE BACAJTE: Šta raditi sa jajima koje niste pojeli? Ovo su RECEPTI koje vam preporučujemo

Žena -

Kako da napravite ukusno jelo od jaja koje niste uspeli da pojedete tokom praznika. Koliko god jaja da ofarbate za Uskrs, uvek će vam ostati nekolicina nepojedenih.

S ozirom da nije pametno da jaja dugo stoje, predlažemo vam sjajan recept pomoću koga nećete bacati jaja.

Punjena jaja

Sve što će vam biti potrebno za ovaj recept su nepojedena uskršnja jaja, sardine ili tunjevina, kiseli krastavčići, crni luk, majonez i pavlaka.

Presecite jaja na pola i izvadite žumanca.

U posudi pomešajte žumanca, ribu iz konzerve i sitno seckani luk i krastavčiće. Začinite po ukusu.

Pomešajte dobro, tako da dobijete smesu koja ima kozistenciju paštete.

Napunite belanca i poređajte u plitku posudu.

U posebnoj posudi pomešajte majonez i pavlaku. Posolite i pobiberite po ukusu i prelijte napunjena jaja.

SAVET: Umesto ribe iz konzerve, možete koristiti seckanu šunku, kulen, ili bilo koji drugi suhomesnati proizvod.

foto: Shutterstock

Brzi namaz

Kuvana jaja, majonez, so i biber izmiksati mikserom u ukusan namaz koji po želji možete namazati na bruskete ili prepečeni hleb.

Paradajz punjen salatom

Od kuvanih jaja, graška, šargarepe, krompira, pavlake i majoneza napravite francusku salatu. Izdubite paradajz, izvadite mu sredinu, napunite ga francuskom salatom, ohladite i potom servirajte.

Skuvajte krumpiir, ohladite ga, ogulite i isecite na kockice. Jaja isceckajte na sitno, dodajte majonez, krompire i sitno seckan peršunov list. Sve dobro izmešajte i poslužite.

Hladna pasta

Sastojci

- 250 g sitne tesetnine - 2 tvrdo kuvana jajeta - 200 g šunke - 3 kisela krastavca - 1/2 male glavice luka - 2 čena belog luka - 1 manja zelena paprika - 1 manja crvena paprika - 1 manji paradajz - 1 kesica majoneza - malo slatkog ili kiselog mleka - začini po želji

Priprema

1. Testeninu skuvati i pustiti da se ohladi. 2. Sve sastojke što sitnije iseckati, jaja zdrobiti viljuškom i sve dodati pasti. 3. Dobro promešati i staviti u frižider. Poslužiti hladno.

Francuski krompir

Sastojci

- 1 kg krompira - 5 obarenih jaja - 200 g kisele pavlake - 50 g maslaca - so, biber

Priprema

1. Krompir obarite i isecite na kolutove. Jaja isecite na ploške. Razmutite pavlaku sa malo mleka.

2. Vatrostalnu posudu premažite maslacem, pa naizmenično ređajte krompir i jaja i postupak ponovite dok ima materijala.

3. Sve zalijte umućenom pavlakom i mlekom (ili još bolje pavlakom za kuvanje). Odozgo stavite listove maslaca i pecite u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

foto: AP

Kurir.rs/Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track