IZBEGAVAJTE U ŠIROKOM LUKU: Ove namirnice NIKAKO ne smete da jedete pre ili posle treninga!
Foto: Profimedia

SAVET STRUČNJAKA

IZBEGAVAJTE U ŠIROKOM LUKU: Ove namirnice NIKAKO ne smete da jedete pre ili posle treninga!

Žena -

Bilo da vežbate jogu ili aktivno trčite, postoji lista namirnica koju ne biste smeli da jedete pre ni posle treninga.

Dok neki lični treneri su zagovornici slatkih smuti napitaka i suplemenata, drugi će vas savetovati na brzo trčanje i vežbanje praznog stomaka.

Izbor namirnica može zavisiti i od vašeg krajnjeg cilja koji imate, ali šta je sa namirnicama koje bi trebalo u potpunosti da izbegavamo pre i posle treninga?

Lični trener Tobi Huntigton- Vajtli, koji rade u teretani Koboks u Londonu, kaže da je veliko ne ogromni obroci i masna hrana jer mogu loše delovati na digestivni sistem, pored toga što će vam biti neprijatno da vežbate punog stomaka.

foto: Profimedia

Prama mišljenju poznate dijeteričarke Rianon Lambert, jedan od najvećih grešaka koju mnogi ljudi prave pre treninga je konzumiranje sportskih naptiaka za energiju koji, kako objašnjava, mogu da sadrže čak trećinu šećera, kao mnogi sokovi.

"Uprkos jakim marketinškim kampanjama koje predstavljaju modeli, suplementi takođe nisu dobar izbor. Bez obzira koliko su efektivni, oni nikada ne mogu da zamene zdrav način života koji se sastoji iz zdrave hrane, vežbanja i dobrog sna", rekla je Lambertova za "Independent".

Umesto toga, ona savetuje da ispijate dosta vode, a dozvoljeno je uzeti kafu ili zeleni čaj jer ovi napici podižu metabolizam i obezbeđuju dovoljno antioksidanata. Takođe namirnice poput kinoe, jaja, švapskog sira su bogate proteinom.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Independent/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track