NEOČEKIVANO OTKRIĆE: Ova stvar poboljšava vašu emotivnu vezu!
Foto: Profimedia

istraživanje

NEOČEKIVANO OTKRIĆE: Ova stvar poboljšava vašu emotivnu vezu!

Žena -

Čistoća je veoma važna kod većine parova, pa ponekad zaboravljanje da operete sudove ili izbacite veš iz mašine može da ima velili uticaj na sreću i harmoniju u vezi.

Nedavno istraživanje zdravstvene aplikacije Lasting u kojem je učestvovalo 75.000 bračnih partnera otkrilo je da se supružnici najviše svađaju oko čišćenja i raspremanja kuće, učestalosti seksualnih odnosa, vremena koje provode na mobilnom telefonu, kao i trošenju novca, piše Helo Girl.

Ako je čišćenje glavni problem kod mnogih parova i očigledno utiču na sreću u vezi, bilo bi idealno osloboditi se ove obaveze. To znači da bi trebalo novac da izdvojite iz kućnog budžeta i uposlite osobu koja će to uraditi za vas.

Ovu teoriju je potvrdilo nedavno istraživanje Ekonomskog fakulteta Univerzitata Harvard i Univerzitet Kolumbija u kome je učestvovalo više od 3.000 ljubavnih parova kako bi otkrili da li trošenje novac na kućnu pomoćnicu ima pozitivan uticaj na odnos partnera.

Istraživanje je pronašlo da postoje velike razlike - parovi koji su odvajali novac iz kućnog bužeta na čišćenje bili su zadovoljniji u vezi.

"Konflikti zbog kućnih obaveza su jedan od glavnih razloga zašto dolazi do svađa, pa često i do razvoda. I žene i muškarci vremenom postaju sve frustriraniji jer ih kod kuće čeka dodatni posao", objašnjavaju stručnjaci.

foto: Profimedia

Kurir.rs/HeloGirl/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track