Zbog čega je ketering uvek dobar zalogaj?
Foto: Promo

Zbog čega je ketering uvek dobar zalogaj?

Žena -

Ukusna trpeza – to je savršen prizor za oči i nepca, ali složićemo se svi – potrebno je dosta znanja, truda i veštine, da bi se takav efekat postigao. Pre svega, to znači nabavku svežih namirnica, koje moraju da budu pravilno odabrane. Nakon toga, sledi pripremanje raznoraznih đakonija, koje bi trebalo da zadovolje ukuse i najprobirljivijih gostiju. Dekoracija hrane je ispit na kome „padaju“ čak i iskusne domaćice, jer složićemo se – savršeno ukrašena trpeza je malo remek delo i to mogu da postignu samo iskusni majstori!

Nekada davno, dečiji rođendani su se slavili kod kuće, a kasnije, preselili su se u igraonice i rođendaonice. Ipak, igra je super, ali ništa bez dobrog zalogaja i ukusnih napitaka. E, tu na red dolazi ketering. Ketering podrazumeva pripremu i dostavu hrane na adresu, onda kada vi to želite. Hrana bude servirana i dekorisana, odnosno – spremna za posluživanje i vesele goste.

Proslava rodjendana ne prolaze bez ove vrste usluge, tako da možete da birate:

  • Kanapee
  • Slane zalogaje
  • Mediteranski meni
  • Roštilj meni
  • Lux meni
  • I još mnogo, mnogo toga...

Bitno je da izbor možete da načinite bukvalno “iz fotelje”, odnosno, da posetite sajtove ketering službi, tako da ćete na kraju imati “slatke i slane muke”, jer je izbor hrane toliko raznolik i poželećete od svega po malo.

Interesantno je da se možete odlučiti i za posni ketering, u slučaju da slavite posnu slavu, i da ne biste hteli da sami pripremate hranu. Posnih namirnica ima znatno manje u odnosu na klasične i one zahtevaju pažnju u smislu, da morate da čitate šta se u čemu nalazi od sastojaka. Lišite sebe ovih glavobolja i jednostavno uživajte sa svojim gostima u opuštenom razgovoru uz čašu vina, puni energije, koju niste utrošili na celonedeljno pripremanje slave.

Osim posnog keteringa, moguće je odabrati i klasičan ketering za slave ili eksluzivni ketering za svadbe ukoliko nemate vremena da se posvetite pripremi, ili ste domaćica koja nije previse vična spravljanju raznoraznih slatko-slanih đakonija. Hrana će biti dopremljena do vašeg doma kao sasvim sveža, jer se priprema u poslednjem trenutku, a pre toga, sve namirnice se adekvatno čuvaju. Moguće je pripremiti i isporučiti velike količine hrane, a sve je to potrebno unapred naglasiti kod pravljenja porudžbine.

U današenje, savremeno doba, skoro nijedna svadba ne prolazi bez keteringa, specijalno sačinjenog za tu posebnu priliku. Ovde je zanimljiv švedski sto, a da li ćete se odlučiti za tu varijantu, najviše zavisi od broja gostiju, ali i od oblika i veličine sale za proslavu.

Venčanje je jedan od najlepših momenata u životu dvoje ljudi koji se vole, tako da se vodi računa o najsitnijim detaljima. Grešite ako mislite da je jedino važno kako izgleda mladina venčanica i to koja muzika će biti puštana u toku veselja – nemojte zanemariti činjenicu da gosti vole da dobro prezalogaje i zaliju kojom čašicom više ovaj svečani događaj, da bi posle imali još više energije za pesmu i igru, čime vaše venčanje postaje događaj koji će u najpozitivnijem svetlu biti prepričavan godinama kasnije.

foto: Promo

Dakle, trpeza mora da bude raznolika i šarenolika, da svako za sebe nađe ponešto (a neko sve), međutim, ni estetski utisak ne sme da izostane, jer nam je svima poznata izreka da se “hrana najpre okusi očima”, a zatim i nepcima. U tom smislu, posebna pažnja se pridaje dekoraciji.

Na primer, na švedskom stolu se nalaze razna predjela, salate, čorbe, mesa, kolači, torte, voćne salate, i još puno, puno toga… Ne morate uopšte da brinete o tome da će neko sa vašeg slavlja otići nezadovoljan, a sve zavhaljujući tome što ste angažovali pravi ketering za vašu slavu.

Bitno je da znate, da ako želite da sve bude na odgovarajućem, visokom nivou, tada je poželjno da angažujete i profesionalno osoblje, tj. konobare i šankere, koji će služiti hranu, tj. piće, tako da će svim zvanicama biti omogućen kompletan užitak, i osećaće se lagodno, opušteno i prijatno tokom celokupnog vremena trajanja svadbene svečanosti.

Promo tekst - Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track