BILA SAM 17 GODINA U BRAKU I RODILA SINA VRHUNSKOM PREVARANTU: Kada sam saznala  SVE, počela sam da se tresem od šoka!
Foto: Profimedia

NIJE MOGLA DA VERUJE

BILA SAM 17 GODINA U BRAKU I RODILA SINA VRHUNSKOM PREVARANTU: Kada sam saznala SVE, počela sam da se tresem od šoka!

Žena -

Ajvi Gobni, medicinska sestra bila je u srećnom braku 17 godina, ali tada je njen muž počeo da se ponaša čudno.

"Upoznali smo se u Lagosu u Nigeriji 1995. godine. Ja sam radila kao medicinska sestra, a on kao građevinar. Bila je to ljubav na pri pogled. Moris i ja venčali smo se nakon samo tri meseca. Dve godine nakon venčanja dobili smo sina. Ja sam imala i starijeg sina iz pređašnje veze, a kad je on završavao srednju školu, vratila sam se u Veliku Britaniju da mu pomognem. Moj brak se još uvek činio srećnim. Nismo živeli zajedno, no to nam je odgovaralo. Stalno smo bili u kontaktu, razgovarali smo telefonom i slali poruke.

foto: Profimedia

No 2011. godine on je otišao za poslom u Oman, dok sam ja ostala u Velikoj Britaniji,a tad je njegovo ponašanje počelo da se menja. Rekao je da mu je na poslu stresno i da je depresivan, pa da zbog toga ne može da dolazi kući onoliko često kao pre. Sada shvatam da se uvek pravdao depresijom jer mu je to omogućavalo da dobije saosećanje i dodatni prostor. Na Božić 2012. godine nije mogao da dođe kući, a iduće godine kada je došao, odbio je da priča o svojoj depresiji što je izazvalo veliku svađu, pa je otišao od kuće.

Unajmio je auto i odvezao se njime, a oni su mi rekli da je auto vraćen. Osim toga rekli su da ga se sećaju još od prošle godine kad je unajmio najskuplji auto, dok je ovaj put tražio najjeftiniji.Potražila sam broj telefona prijavljen na adresi koju sam našla u firmi za iznajmljivanje automobila i nazvala. Pomoću nekih prijatelja otkrila sam da muškarac prijavljen na toj adresi radi za nekoga u Omanu. Pomislila sam da se verovatno radi o prijatelju. Nakon nekog vremena ipak sam uspela da se čujem sa Morisom. Pokrenula sam proceduru razvoda braka.

foto: Profimedia

Godinu dana kasnije, odlučila sam ponovo da pozovem broj koji sam našla i pravila se da zovem iz te firme.

"Molim vas možete li mi reći svoje ime i u kom ste srodstvu s Morisom?', pitala sam muškarca koji mi se javio, a on je rekao da mu je zet. Tad mi je sve postalo jasno, pa sam počela nekontrolisano da se tresem.Naravno, u tom trenutku još nisam znala koliko je dugo bio u tom drugom braku pa sam nazvala svojeg advokata. Moris je rekao svojoj novoj porodici da je razveden, a za mene je rekao da sam neka ludača. Sledeći put smo se sreli na sudu jer je naša brakorazvodna parnica još uvek bila u toku. Rekla sam sudiji da sumnjam da se Moris drugi put oženio, a on mi je rekao da se obratim policiji. Moris je osuđen na šest meseci zatvora i dve godine uslovno. I njegova druga žena takođe je bila žrtva, no na drugačiji način. On joj se predstavio kao odavno razvedeni muškarac.

foto: profimedia

Napisala sam joj kratko ali jako ljubazno pismo i poslala joj dokumente iz naše brakorazvodne parnice.

"Žao mi je što vas moram obavestiti da ste u braku s čovekom koji je već oženjen. Znam da vam je ovo teško čitati, jednako kao što je meni teško pisati", napisala sam joj. Ispalo je da je Moris vrhunski prevarant te da je nju uverio da sam ja luda bivša žena koja ga progoni. Mislim da je imao potrebu da manipuliše ljudima, da ga je to uzbuđivalo.

Sud je kod Morisa utvrdio ukupno 56 raznih prevara. Saznala sam da je tajio stanje na svojim bankovnim računima te o nasledstvu koje je dobio. Zatim, lagao je o plati, nagradama… ma lagao je neprestano. Meni je dodeljen deo zajedničkog stana, no kako sud nije uvažio baš sva dela prevare i laganje na sudu, meni je ostalo platiti 56.000 funti sudskih troškova. Taj novac nemam. Pa ja radim kao medicinska sestra.

foto: Profimedia

Na kraju svega, srećna sam što smo živi i zdravi. To je bio muškarac kog sam volela i otac mog deteta, no izneverio nas je na jako puno nivoa. Upoznala sam nekog novog ko se jako dobro slaže i s mojim sinom. To je ljubazna osoba koja me čini srećnom.

Kurir.rs, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track