Najnovije vesti

ŠEŠIRI SU OMILJENI MODNI DODATAK ŽENA TOKOM LETA: A evo kako da izaberete model prema obliku lica!

svi će se okretati za vama

ŠEŠIRI SU OMILJENI MODNI DODATAK ŽENA TOKOM LETA: A evo kako da izaberete model prema obliku lica!

Žena

Osim trendi dodatka, šešir je odlična zaštita od sunca jer štiti od opasnih UV zraka te time i usporava starenje kože.

Materijal treba biti prozračan kako bi omogućio koži i kosi da diše, a najbolji izbor su prirodne tkanine i slama. Kod odabira idealnog šešira osim odeće treba uzeti u obzir oblik lica.

Okruglo lice šire je od ovalnog pa mu najbolje pristaju šeširi koji će ga vizualno izdužiti. Odličan izbor su šeširi s oštrim obodom i visokim klobukom kao što je kaubojski šešir.

foto: profimedia

Šešire s mekanim linijama, spuštenim obodom treba izbegavati jer će lice izgledati šire nego što zapravo jeste.

Četvrtasto lice voli šešire širokog oboda Četvrtasto lice je kratko pa mu pristaju šeširi koji će omekšati oštre rubove. Najbolji izbor su šeširi s oblih linija i širokog oblika.

foto: profimedia

Duguljastom licu odgovaraju panama šeširi Uskom i duguljastom licu stoje šeširi širokog kao što je popularni panama šešir zato što ga vizualno skraćuju. Četvrtaste šešire i one s visokim klobukom te malim obodom treba izbegavati zato što će još više izdužiti lice.

Srcolikom lice pristaju šeširi uskog oboda Srcolikom licu s uskom bradom i širokim čelom ne pristaju šeširi širokog okvira. Ravnotežu će uneti šeširi uskog okvira priljubljeni uz lice, dok one četvrtastog oblika treba izbegavati.

Ovalno lice podnosi sve oblike Ovalno lice je jako zahvalno pa mu odgovaraju najrazličitije vrste šešira. Međutim, treba paziti kod veličine okvira, pa tu vredi pravilo, što ste viši, to je i okvir veći.

foto: profimedia

Kurir.rs/24.hr/Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...