Najnovije vesti

ZASTRAŠUJUĆA PRIČA DOKTORKE (43) IZ AUSTRALIJE: Zagrlila je oca i dobila RAK, a ovo je glavni KRIVAC!
Foto: Profimedia

TUŽNO

ZASTRAŠUJUĆA PRIČA DOKTORKE (43) IZ AUSTRALIJE: Zagrlila je oca i dobila RAK, a ovo je glavni KRIVAC!

Žena

Dr. Kejt Ričmond (43) iz Australije, obolela je od peritonealnog mezotelia (vrste raka koji se javlja u tankom tkivu u stomaku) koji je jako redak, a uzrokuje ga izlaganje azbestu.

 

Doktori su rekli da je rak povezan s azbestnim vlaknima, što znači da je nesvesno progutala opasnu supstancu još kao dete. Ona veruje da je u kontakt s azbestom došla jer je kao mala grlila oca svaki put kada se vratio kući sa posla u fabrici. Šokirana dijagnozom, Kejt je izjavila da u početku nije imala pojma kako je bila izložena azbestu. Treba proći najmanje 10 godina od izlaganja azbestu do početka razvoja bolesti.

 

foto: Profimedia

Jedino objašnjenje kojeg je mogla da se seti je grljenje oca. Ona tvrdi da je bila izložena azbestnim vlaknima koja su se nalazila na njegovoj odeći, međutim, to se ne može potvrditi, pa nikad neće biti sto posto sigurna što je uzrok raka.

Pre dijagnoze, majka dvoje dece je početkom ove godine počela osećati bol u crevima, te povremeno kratkoću daha. Nakon što je obavila rendgen, doktori su otkrili da ima višak tečnosti u stomaku.

 

Nakon potpune histerektomije, kojom je uklonila kancerogene tumore, porodica je dobila vest da Kejt ima još možda dve do tri godine života.

 

"Plakala sam i mislila: "Ali tek sam u četrdesetima, imam malu decu i trebalo bi da budem tu za njih", izjavila je Kejt. Budući da je i sama doktorka opšte prakse rekla je da joj je vest o raku bila potpuno zastrašujuća.

 

"Inače sam ja ta koja bi trebalo saopštiti drugima loše vesti o raku, ona koja vidi rendgensku sliku i smišlja na koji način reći lošu vest pacijentu", objasnila je.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Daily Mail, Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...