Najnovije vesti

PORODICA ODRŽALA JEDNOGODIŠNJI POMEN LJUBIŠI SAMARDŽIĆU: Od tebe su nam ostale samo lepe uspomene!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Godina bez velikana

PORODICA ODRŽALA JEDNOGODIŠNJI POMEN LJUBIŠI SAMARDŽIĆU: Od tebe su nam ostale samo lepe uspomene!

Pop kultura

Doajen jugoslovenskog glumišta Ljubiša Samardžića napustio nas je pre godinu dana, a njegova supruga Mirjana je danas s porodicom održala godišnji pomen i dala potresnu čitulju.


- Dragi Beko, Puki naš, prošla je godina, ostale su lepe uspomene - stoji u poruci.

 

foto: Dragan Kadić


Čuveni Smoki preminuo je 8. septembra 2017. nakon teške bolesti u 81. godini. Veliki glumac, reditelj i producent najteži životni udarac doživeo je kad je ostao bez sina Dragana, koji je preminuo u 34. godini od leukemije.
- Posedovao si energiju koju nije mogao svako da prati... Bol si prevazilazio radom, pretvarajući je u ljubav. Tako ćemo i mi sada, tata - izjavila je njegova ćerka Jovana.

 

foto: Marina Lopičić

Ostvario je više od stotinu filmskih uloga, od kojih se izdvajaju one u filmovima "Valter brani Sarajevo", "Bitka na Neretvi", "Sutjeska"... Godine 1967. dobio je glavnu glumačku nagradu Volpi na Venecijanskom filmskom festivalu za ulogu u filmu "Jutro".


U razdoblju od 1973. do 1988. na Pulskom filmskom festivalu dobio je šest Zlatnih arena, koje se danas nalaze u njegovom legatu u Jugoslovenskoj kinoteci.

 

foto: Dragana Udovičić


- Ljubiša je toliko dobrih filmova snimio da će istorija učiti od njega. On je istorija filma - smatra reditelj Puriša Đorđević.

 

foto: Dragan Kadić


Slično o velikom glumcu i kolegi misli Svetlana Ceca Bojković:
- Ljubiša je obeležio jednu epohu našeg filma i serija. Sećaćemo ga se po ulogama koje su zauvek zabeležene na filmskoj traci. Pamtiću ga kao odličnog partnera, vrednog čoveka punog energije.

 

Kurir/ Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...