DOKTORI SU REKLI DA ĆE JOJ SIN ŽIVETI SVEGA NEKOLIKO MINUTA! Majka ipak spremila sobu za novog člana, a pogledajte KO se igra u njoj DANAS! (FOTO)
Foto: Profimedia

niko ne voli više od roditelja

DOKTORI SU REKLI DA ĆE JOJ SIN ŽIVETI SVEGA NEKOLIKO MINUTA! Majka ipak spremila sobu za novog člana, a pogledajte KO se igra u njoj DANAS! (FOTO)

Žena -

Hani Sulivan Peters iz Amerike, majci malog borca Džada, na drugom ultrazvuku rečeno je da njen sinčić ne raste kako bi trebalo. Do pred sam porođaj nije se znalo šta je u pitanju.

"Suprug i ja smo se venčali kada sam ja imala 19 a on 20 godina, a kruna naše ljubavi stigla je 17. aprila 2014. godine, kada smo dobili našeg sina Džada", počinje priču ona.

"Na drugom ultrazvuku rečeno nam je da Džad ne raste kako bi trebalo. Međutim, nije se znalo šta je u pitanju tek do pred sam porođaj, kada su mi lekari rekli da moj sin neće biti kompatibilan sa životom van materice", priseća se ova majka, dodajući i da joj je rečeno da će dete živeti samo par minuta nakon porođaja.

foto: Profimedia

Hana kaže da je, uprkos ovim prognozama, bila pozitivna u toku cele trudnoće i nastavila da oprema dečju sobu za novog člana porodice.

Mali Džad je došao na svet sa izuzetno retkim poremećajem, retkom vrstom ahondroplazije ili patuljastog rasta. Svega 100 ljudi na svetu trenutno boluje od ovog poremećaja koji izaziva mnogo sporednih zdravstvenih problema.

Baš zato što je poremećaj tako redak, istraživanja na temu ove bolesti i leka za nju nisu isplativa, pa se ne sprovode. Većina dece rođena sa ovim poremećajem umiru odmah po rođenju, a retki slučajevi dožive prvi rođendan.

Ipak, Džadova priča je drugačija.

foto: Profimedia

"Rešili smo da ćemo pustiti Džada da sam ispiše svoju priču, i i dalje je piše. Sa 19 meseci je Džad imao trenutke kada bi se smejao, ali i dalje je većinu dana provodio u užasnim bolovima", kaže mama Hana.

Hana i njen suprug svakodnevno su morali da rade sa njim i masiraju ga kako bi mu olakšali bolove. Uz to, Džad jede preko tube za hranjenje, a svake nedelje prođe kroz šest sati terapije. Svaka dva meseca putuje do specijaliste.

"Mislila sam da neću moći da podnesem njegove svakodnevne bolove, ali mi je lakše kada vidim kako on to sve podnosi. Već pet minuta posle bolne terapije opet je nasmešeni dečak", kaže Hana.

I uprkos malim šansama koje su mu lekari davali, Džad je proslavio peti rođendan, na zaprepašćenje lekara.

Njegovi roditelji i dalje neumorno tragaju za nekim lekom koji bi mu olakšao život. Dokle će živeti, niko ne zna niti se usuđuje da prognozira ali Hana i muž znaju jednu stvar - daće sve od sebe da mu taj život učine što prijatnijim.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Žena/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track