IMALA JE 13 POBAČAJA, ALI NIKAD NIJE ODUSTALA OD BEBE: Kada se najmanje nadala, desilo joj se ČUDO! (FOTO)
Foto: Printskrin

NAMUČILA SE

IMALA JE 13 POBAČAJA, ALI NIKAD NIJE ODUSTALA OD BEBE: Kada se najmanje nadala, desilo joj se ČUDO! (FOTO)

Žena -

Jedanaest trudnoća Laure Vorsli se završilo u prvom tromesečju, a uz to je izgubila i dva dečaka u 17. i 20. nedelji. Nastavili su pokušavati i nakon trinaestog pobačaja dobili su ćerku Ajvi.

Prvi pobačaj je bio 2008. godine, a kad se to dogodilo i treći put Laura Vorsli i njen muž Dejv iz Velike Britanije su znali da nešto nije u redu.

Otkriveno je da je Laura imala antifosfolipidni sindrom, takođe poznat kao "sindrom lepljive krvi", koji može uzrokovati ponavljani gubitak trudnoće. To je autoimuna bolest kod koje imunološki sistem greškom napada neki od normalnih proteina u krvi.

"Učestvovali smo u različitim eksperimentima, obavili sve testove, isprobali različite lekove, nadajući se da će nešto pomoći", ispričala je Laura, čije trudnoće nisu napredovale više od nekoliko nedelja.

Iako su dve trudnoće opstale 12 nedelja, par je ipak izgubio dečake, Grejsona i Lea, 2015. i 2017. godine.

"Ne znam kako sam se nosila s tim. Dejv je bio jak za oboje. To je bilo sve za šta sam živela i razmišljala sam ako ne mogu imati decu, koji je smisao života", rekla je Laura.

Testirana je Leova placenta i rezultati su pokazali da je Laura imala i hronični histiocitični intervilozitis (CHI), koji uzrokuje da se telo bori protiv trudnoće.

"Nakon toga nisam više bila sigurna želim li ponovno pokušavati, ali moja doktorica Kvenbi mi je rekla kako je pomogla mnogim ženama koje nisu mogle zatrudneti. Mislila sam ako postoji i ta jedna mala nada, moramo ponovno pokušati, a tako je mislio i Dejv. Rekla sam sebi da je to zadnji pokušaj."

Nakon lekova za poboljšanje sluznice Laurine utrobe, Laura je zatrudnela po 14. put.

Doktorka Kvenbi je rekla da su koristili steroide kako bi potisnuli Laurin imunološki sistem kako bi trudnoća mogla napredovati nakon 24 nedelje, kada bebe imaju šansu da prežive. Lekovi su sprečili zgrušavanje krvi.

Ajvi je rođena carskim rezom. Težila je samo 770 grama.

"Dejv ju je prvi video. Ja sam je prvo videla na fotografiji kada sam se probudila. Tek nakon tri nedelje mogli smo je uzeti u naručje. Upozorili su nas da bi Ajvi mogla dobiti sepsu, ali ona je nastavila samo napredovati. Čitala sam o čudima drugih ljudi, a sada imam svoje", dodala je Laura.

Nakon 11 nedelja u bolnici i oporavka od bronhiolitisa, Ajvi je došla kući. Sada ima devet meseci, a njihov slučaj služi kao primer svim parovima.

Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track