POČELA JE DA SEDI KADA JE IMALA 21 GODINU I POJELI SU JE KOMPLEKSI! Sari je rešila da se BORI sa njima, pustila svoju prirodnu kosu i promenila život IZ KORENA! (FOTO)
Foto: Printskrin

IZBORILA SE

POČELA JE DA SEDI KADA JE IMALA 21 GODINU I POJELI SU JE KOMPLEKSI! Sari je rešila da se BORI sa njima, pustila svoju prirodnu kosu i promenila život IZ KORENA! (FOTO)

Žena -

Sari Ajzenman (43) iz Arizone kosa je počela da sedi kad je imala samo 21 godinu, gotovo preko noći. Odmah je počela da skriva sede vlasi redovno farbajući svoje prirodne kovrdže, svake dve nedelje, kako niko ne bi primetio prve znakove "starenja".

Kada je pre sedam godina rodila drugo dete, zbog užurbanosti nije više stizala toliko da brine o kosi, pa je jednostavno drugim stvarima počela da pridaje važnost. Njena prirodna boja odjednom je - zablistala. Otkako je više ne boji, oseća se više seksi nego ikad pre.

Na opsesivno prikrivanje sedih korena kose sada se samo nasmeje, ali kaže da je tih 15 godina osećala užasnu sramotu ako bi izvirila i jedna seda vlas. Čak je i nekoliko sati pre porođaja sprejem u boji "malo osvežila" svoju crnu boju.

Neurolog i autorka nekoliko knjiga kaže da sada prihvata svoj prirodni izgled, koji je godinama pokušavala da sakrije, a u potpunosti joj pruža podršku njen suprug Hanan (45).

"Više nisam mogla da robujem kutiji s farbama, a život s decom postao mi je važniji od svega drugog", priča ona. Prijatelji su je uveravali da će izgledati "kao veštica", ali prognoza se pokazala - pogrešnom.

"Odjednom sam shvatila da je moj stid u vezi kose povezan s drugim stvarima koje se ‘skrivaju’, a bazirane su na društvenoj indoktrinaciji. Izranjanje moje sede kose zapravo je bilo potpuno oslobađanje od te sramote i radikalna spremnost da budem to što jesam i da budem slobodna", kaže Sara.

Prvo je počela da nosi odeću koju je oduvek želela da nosi, u novim bojama, igrala se novim nijansama šminke, koristila je razne trake za kosu i šalove. Dok su se ostale majke osvrtale za njom, negativne ljude odmakla je sa strane, a život joj je postao življi i zabavniji nego ikad.

Svesna je da njena sjajna kosa izaziva mnoge reakcije, ali uprkos tome to su većinom pozitivni komentari. Ljudi joj nekad prilaze jer žele da dodaknu njenu kosu. Oseća se bolje nego ikad.

Kada izađe iz kuće, danas se susreće s pohvalama drugih žena kojima je zahvalna što prihvataju njenu prirodnu boju kose i razbijaju stigmu da sedu kosu nose samo starije osobe.

"Osećam da je moja kosa simbol prirodne lepote i slobode", dodaje.

Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track