Najnovije vesti

POČNITE DA PEČETE HLEB IZ SOPSTVENE RERNE: Domaća pogača je fina i HRSKAVA, a OBOŽAVAĆE je cela porodica! (RECEPT)
Foto: Profimedia

NIŠTA BOLJE

POČNITE DA PEČETE HLEB IZ SOPSTVENE RERNE: Domaća pogača je fina i HRSKAVA, a OBOŽAVAĆE je cela porodica! (RECEPT)

Žena

Nema ništa lepše od domaće, sveže pogače kao prilog uz obrok. Bilo da je jedete za doručak, ručak ili večeru, cela porodica će biti sita i zadovoljna.

 

Za pripremu fine hrskave pogače sa maslacom potrebno vam je:

 

100 mililitara vode
30 grama kvasca
1 kašičica šećera
200 mililitara mleka
600 grama brašna
soli
2 kašike maslinovog ulja
100 grama maslaca

Priprema

 

Rastopiti kvasac u mlakoj vodi i dodati šećer. Dodati mleko, ulje, brašno i zamesiti glatko testo. Ostaviti da naraste, pa premesiti. Ponovo premesiti i ostaviti još malo da odmori.


Podeliti testo na 5-6 loptica. Svaku lopticu razviti veličinu tepsije i premazati maslacem.

 

Pokriti sledećom, koju ste takođe namazali. I tako sve loptice, sem poslednje. Ostaviti pogaču da naraste.

 

Premazati žumancetom i posuti semenkama. Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...