POČNITE DA PEČETE HLEB IZ SOPSTVENE RERNE: Domaća pogača je fina i HRSKAVA, a OBOŽAVAĆE je cela porodica! (RECEPT)
Foto: Profimedia

NIŠTA BOLJE

POČNITE DA PEČETE HLEB IZ SOPSTVENE RERNE: Domaća pogača je fina i HRSKAVA, a OBOŽAVAĆE je cela porodica! (RECEPT)

Žena -

Nema ništa lepše od domaće, sveže pogače kao prilog uz obrok. Bilo da je jedete za doručak, ručak ili večeru, cela porodica će biti sita i zadovoljna.

Za pripremu fine hrskave pogače sa maslacom potrebno vam je:

100 mililitara vode 30 grama kvasca 1 kašičica šećera 200 mililitara mleka 600 grama brašna soli 2 kašike maslinovog ulja 100 grama maslaca

Priprema

Rastopiti kvasac u mlakoj vodi i dodati šećer. Dodati mleko, ulje, brašno i zamesiti glatko testo. Ostaviti da naraste, pa premesiti. Ponovo premesiti i ostaviti još malo da odmori.

Podeliti testo na 5-6 loptica. Svaku lopticu razviti veličinu tepsije i premazati maslacem.

Pokriti sledećom, koju ste takođe namazali. I tako sve loptice, sem poslednje. Ostaviti pogaču da naraste.

Premazati žumancetom i posuti semenkama. Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track