Najnovije vesti

UZ JOGURT LEPINJE POTPUNO ĆETE ZABORAVITI NA HLEB: Možete ih praviti slane, slatke i služiti sa različitim prilozima! FENOMENALAN RECEPT
Foto: Profimedia

mekane kao duša

UZ JOGURT LEPINJE POTPUNO ĆETE ZABORAVITI NA HLEB: Možete ih praviti slane, slatke i služiti sa različitim prilozima! FENOMENALAN RECEPT

Žena

Jogurt lepinje možete praviti slane ili slatke i poslužiti ih uz slane ili uz slatke priloge sa sirom, kajmakom ili ajvarom, ili pak kao slatku varijantu uz džem ili pekmez, a potpuno će vam zameniti hleb. 

 

Sastojci:

 

550 g brašna, 300 ml jogurta, 1 kašičica šećera, 1 kašičica soli, 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašičica praška za pecivo.  

 

 

Priprema:

 

U dublju posudu staviti jogurt, dodati šećer, sol, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i izmešati. Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo.

 

Testo staviti u kesu za zamrzivač i ostaviti u frižider da odstoji 10 minuta.

 

Nakon toga, testo premesiti na radnoj površini gde ste prethodno posipali brašno, formirati oblik "valjka", i izrezati na 7 delova.

 

Svaki dio premesiti formirajući 7 loptica.

foto: Profimedia

Staviti ih i ostaviti da odstoje 5 minuta pa svaku lopticu valjkom razviti u krug, veličine tanjira.

 

Ulje zagrijati i lepinje pržiti na umerenoj vatri dok ne porumene s obe strane. Gotove lepinje odlagati na papirni ubrus, kako bi se ocedio višak masnoće.

Ako želite manje masnu verziju, možete ih peći u pećnici i tople premazati maslacem, margarinom ili uljem.

 

Kurir.rs, Atma.hr / Foto: Profimedia

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...