ROTKVICE PEČENJEM GUBE LJUTINU, A POSTAJU SOČNE I NEVEROVATNO SLATKE:  Zavolećete ovu salatu na prvi zalogaj! (FOTO)
Foto: Printscreen YT

PREDLOG DANA

ROTKVICE PEČENJEM GUBE LJUTINU, A POSTAJU SOČNE I NEVEROVATNO SLATKE: Zavolećete ovu salatu na prvi zalogaj! (FOTO)

Žena -

Rotkvice svi volite, a da li vam je ikada palo na pamet da ih ispečete? Ovaj recept vrlo je jednostavan, a ukus koji dobijate je neverovatan. Zdrava salata biće za tili čas gotova.

foto: Printscreen YT

Sastojci (predviđeno za 3 osobe):

*2 veze svežih rotkvica

*2 šake rukole

*2 kašike maslinovog ulja

*sok 1/2 limuna

*morska so

*sveže mleveni biber

Za dresing:

*sok 1/2 limuna

*1/4 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja

*1 kašičica senfa

*1 kašika tečnog meda

*morska so

*sveže mleveni biber

*sir

Priprema

1. Rernu zagrejati na 200°C. Rukolu oprati i dobro ocediti. Rotkvice očistiti, oprati, krupnije preseći, a sitnije ostaviti cele, odložiti u veću činiju, posoliti, pobiberiti politi uljem i dobro protresti.

2. Začinjene rotkvice preručiti na pleh i peći u zagrejanoj rerni 25 minuta.

3. Za dresing, sve predviđene sastojke staviti u manju teglu, dobro zatvoriti i snažnoprotresti.

Prohlađene rotkvice pomešati sa rukolom, posuti izdrobljenim sirom i preliti dobijenom emulzijom. Prijatno!

foto: Profimedia

Kurir.rs, Coolinarika / Foto: Printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track