Najnovije vesti

PRIRODNA, A ZDRAVA FARBA ZA JAJA! OVAJ TRIK SIGURNO NISTE PROBALE: Uskršnja jaja mogu se farbati i u čaju, evo kako izgleda proces
Foto: Profimedia

magično

PRIRODNA, A ZDRAVA FARBA ZA JAJA! OVAJ TRIK SIGURNO NISTE PROBALE: Uskršnja jaja mogu se farbati i u čaju, evo kako izgleda proces

Zanimljivosti

Svaka domaćica ulaže izvestan trud kako bi jaja za Uskrs bila što bolje ofarbana, a za ovu priliku koriste se različite metode. U tu svrhu, jedna devojka pokušala je da na zdrav način ofarba jaja, a za to je koristila čaj.

 

Bila sam prehlađena i pila sam čaj od hibiskusa, a onda sam primetila kako su zrnca ovog cveta jarko crvena. Pomislila sam, ovo mora da ima veštačke boje. Pogledam sastav, ništa, 100 posto sušeni cvet hibiskusa.

 

Zapitala sam se, da li je to onda idealna farba za uskršnja jaja? Prirodna, a zdrava.

 

A evo i kako je tekao sam proces. 

 

Stavila sam jedno jaje u džezvu i tri kesice čaja od hibiskusa. Sve se zapenilo i zacrvenelo, a onda, kada sam izvadila, umalo se nisam razočarala. Jaje je bilo poluofarbano.

 

Ipak, kada sam ga isprala, shvatila sam da je ovo, zapravo, zanimljiva kombinacija. Tamniji delovi su oni gde se voda sa česticama crvenog cveta zadržala, pa su to maltene naslage hibiskusa, a ostatak jajeta je slabije poprimio boju.

 

Čini se, da uz lukovinu, može da bude super način da ofarbate jaja bez hemije.

foto: Profimedia

Kurir.rs, Telegraf / Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...