Navikli smo na klasične sa žutim krememom, ali princes krofne mogu da izgledaju i ovako.
Za pripremu slanih princes krofni potrebno je:
250 mililitara vode 100 mililitara ulja 300 - 350 grama brašna 1/2 praška za pecivo malo soli 4-5 jaja
Za nadev:
150 grama feta sira 100 gama kisele pavlake 100 gama majoneza 1 kašika ajvara 150 grama suhomesnatog 3-4 kisela krastavca malo ljutog kečapa peršunov list
Priprema:
Vodu i ulje stavite u šerpu na šporet. Kada provri, dodajete malo soli i brašno u koje ste umešali prašak za pecivo. Izmešajte pa sklonite sa vatre.
Testo treba da bude dosta tvrdo. Prohladite, pa stavite u mikser i dodavajte jedno po jedno jaje. Mutite da se sve izjednači i da testo bude bez grudvica.
Pleh obložite pek papirom, pa kašičicom vadite testo i ređajte sa malim razmakom. Pecite na 200 stepeni C oko 40-45 min da lepo porumene. Krofne su dobro pečene kada se ohlade, a ne padnu.
Umutite sir pa dodajte pavlaku, majonez, ajvar, seckano suhomesnato, seckane kisele krastavce, malo ljutog kečapa i seckan peršunov list.
Sve dobro mešajte da se izjednači. Svaku krofnicu presecite na pola, punite nadevom i poklopite gornjim delom.
Preko krofnica možete dodati malo kečapa.
Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia