OVO UMANJUJE VAŠU SEKSUALNU ŽELJU: Najveće ubice seksa kod žena
Foto: Shutterstock

Stres i problemi

OVO UMANJUJE VAŠU SEKSUALNU ŽELJU: Najveće ubice seksa kod žena

Žena -

Razgovarajte sa stručnjakom Ne zatvarajte se u sebe i ne upadajte u očaj misleći o tome da sigurno postoji neko treći. To produbljuje problem

U poslednje vreme nikako ne uspevate da normalno vodite ljubav sa vašim suprugom, a znate da je s vašim fizičkim zdravljem sve u redu. Prva misao je da sigurno postoji neko treći. Onda počinje frustracija. Sedite i čekate da se nešto promeni, stidite da s nekim razgovarate o tome, a odlazak kod psihologa ili nekog drugog lekara ne dolazi u obzir! Da li ste svesni koliko grešite?

Ne negirajte da problem postoji

Situacija koju smo naveli dešava se mnogim damama. Ali treba da znate da morate iskreno da razgovarate o problemu. Jer, ukoliko budete čekali da prođe samo, upašćete u začarani krug sve užasnijih misli i pitanja: „Da li sam mu dovoljno lepa?“, „Da li me uopšte želi?“, „Sigurno postoji neka druga žena“... Na kraju, sve to veoma negativno utiče na svakodnevni život.

Količina želje za seksualnim odnosima (libido) menja se tokom života i povezana je i sa emocionalnim i fizičkim faktorima. Zato, ne bi trebalo da negirate postojanje problema. O smanjenju seksualne želje kod žena malo se zna i govori. Većina, kad se suoči s njim, ne zna da protumači zašto se to dešava.

foto: Shutterstock

Stres je takođe krivac za fijasko u krevetu

Stres i loše misli izazivaju veće lučenje hormona prolaktina, koji automatski dovodi do smanjenja seksualne funkcije, a samim tim i seksualne želje. Kod žena, seksualna želja može da bude smanjena i zbog nedovoljne emocionalne bliskosti s partnerom, loše komunikacije, nedostatka poverenja.

Statistika pokazuje da trećina osoba od 18 do 60 godina ima problem sa smanjenim libidom. Međutim, uz stručnu pomoć, sve se može rešiti. Baš zbog toga što je seksualni život jedan od najvažnijih segmenata biološkog bivstvovanja. Prvo, zbog prirodnog nagona čoveka da nastavi vrstu i ima potomstvo, ali i zbog funkcije žlezda sa unutrašnjim lučenjem, koje regulišu rad polnih organa, a imaju i direktan uticaj na ceo organizam. Njihov pravilan rad je neophodan za zdravlje i zato je svaki poremećaj seksualnog života, bilo da je on preteran, umanjen ili ga uopšte nema, pretnja celokupnom zdravlju.

Ne stidite se da potražite pomoć

Prvo i najvažnije je da problem na zataškavate i da budete svesni da postoje lekari za ovu oblast. U prevodu, njihov posao je da nađu uzrok problema i da vam pomognu. Zato im se bez ikakvog stida obratite, to nije nikakva sramota, a oni su školovani da upravo u ovakvim situacijama pomognu na stručan način.

foto: Shutterstock

Nađite način da se zbližite s partnerom

Stručnjaci kažu da postoje opšta mesta na koja bi trebalo da obratite pažnju kako biste sebi pomogli. Pokušajte da s partnerom provodite više intimnog vremena zajedno, ali bez seksa. Razgovarajte, grlite se, masirajte jedno drugo, šalite se... Dovoljno spavajte, jer je umor jedan od glavnih uzroka smanjene seksualne želje. Izbegavajte duvan, alkohol i narkotike. Preporučuje se povećan unos namirnica bogatih vitaminima A, B i E, magnezijumom, manganom, cinkom, esencijalnim masnim kiselinama i belančevinama.

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track