TINEJDŽERKA OTIŠLA KOD PLASTIČARA I ZADESILA JE TEŠKA INFEKCIJA! Samo je želela veća usta (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

UŽAS

TINEJDŽERKA OTIŠLA KOD PLASTIČARA I ZADESILA JE TEŠKA INFEKCIJA! Samo je želela veća usta (FOTO)

Žena -

Tvrdnja da lepota katkada boli u slučaju ove tinejdžerke pokazala se doslovnom. Sve što je htela bile su malo punije usne od njenih prirodnih te se odlučila na tretman filerima koji se danas odrađuje rutinski i odmah nakon zahvata možete se vratiti normalnim aktivnostima.

Lauren Vinstanli (18), nažalost, morala je na sopstvenoj koži dokazati da to baš i nije tako. Nikada nije volela svoje prirodne usne, pa se odlučila na tretman filerima za koji je izdvojila 170 funti. Doza koju je želela jeste 1.5 ml, a smatra se minimalnom i nije to trebala biti velika promena. San o punijim usnama ove 18-godišnjakinje brzo se pretvorio u noćnu moru s obzirom na to da su joj usne natekle kao baloni i bile su tri puta veće od njene ideje kakve bi trebalo da budu. Odmah je otišla u bolnicu, gde je provela nedelju dana.

Upozorava druge devojke koje su nezadovoljne prirodnim usnama da dobro razmisle pre nego što se odluče na ovaj korak i da uče na njenom primeru.

Britanka Lauren kaže: "Istog trenutka počele su oticati, kada sam se pogledala u ogledalo, bila sam šokirana. Nikada se nisam videla s tolikim usnama."

"Žena koja mi je radila usne rekla je da će oteklina splasnuti, a ja sam joj verovala misleći da zna šta radi."

"Bolele su me jako i u samo nekoliko sati, dok sam radila noćnu smenu, bile su sve veće i veće, a na kraju su bile i tri puta veće nego što su trebale biti."

"Kada sam otišla s posla, moja donja usna bila je zastrašujuće velika i užasno me bolela."

Dan nakon tretmana filerima Lauren je otišla u ambulantu, gde su pogledali njene bolne usne i poslali je kući s antibioticima i tabletama protiv bolova.

Nažalost, nije bilo nikakvog pomaka, a bol je bila neizdrživa pa je Lauren pozvala hitnu i prevezena je u bolnicu gde je dobila drip, a ubrzo se našla na operacionom stolu kako bi joj izvadili filere. Test je pokazao da je imala piogeni streptokok.

Lauren kaže: "Plakala sam od bolova, kada sam se pogledala u ogledalo, bila sam potpuno deformirana, bila sam zaista loše."

"Usne su mi izgledale kao kobasice, osećala sam se bolesno, imala sam temperaturu, a modrice su bile po usnama, vratu i obrazima. Nisam mogla jesti ni piti tečnost s obzirom na to koliko su otekle. Stalno su se punile žuto-zelenim gnojem."

"Doktori su mi pokušali izvaditi filere dok sam bila budna, vrištala sam i plakala. Molila sam ih da me uspavaju anestezijom."

Lauren je provela nedelju dana u bolnici, a onda je poslata kući s antibioticima i tabletama protiv bolova. Zdravlje joj je spašeno, ali i dalje ima posledice kao što su gnojne usne, delimično izgubljeni osećaj i bol kada pritisne donju usnu.

Posle je Lauren saznala da je devojka koja joj je radila usne taj posao radila samo pet meseci.

"Volela bih da sam platila i dvostruku cenu, samo da mi je to odradio neko stručan", kaže tinejdžerka.

"Nikada se više ne bih odlučila na ovaj potez. Nikome ne bih poželela da iskusi ovo što sam doživela ja. Imam traume."

Dodala je: "Svi koji razmišljate o povećanju usana, prvo sve detaljno istražite. Obavezno idite na tretman kod nekoga ko je stručan, najbolje opcije su zubar ili medicinsko osoblje. Oni će se takođe moći pobrinuti za vas ako nešto pođe po zlu."

Profesor Eš Mosahebi, član veća Britanskog udruženja plastičnih hirurga, rekao je: "Izvođenje tretmana u nekliničkom okruženju bez sigurnosnih sredstava opasno je čak i kad to radi stručnjak, a kada u takvim uslovima stavite nekoga ko nije stručan, dobijate formulu za katastrofu."

Vlasnica salona za ulepšavanje tvrdi kako je uverena da su Laurine usne otekle zbog infekcije koju je dobila negde drugde i kako je sigurna da to nema veze s filerima.

Kurir.rs/Vecernji.hr/Foto: Printscreen, Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track