PRIRODNO, A DELOTVORNO! 4 jednostavne maske za lice tokom ZIME!
Foto: Shutterstock

Napravite sami

PRIRODNO, A DELOTVORNO! 4 jednostavne maske za lice tokom ZIME!

Žena -

Za kožu je zima najgore vreme u godini, zato ju je potrebno dodatno hidrirati i nahraniti

Hladnoća i vetar mogu naštetiti koži lica, naročito osetljivoj. Kako biste zaštitili lice, nije potrebno da stalno kupujete gotove maske, dovoljno je samo da izdvojite nekoliko minuta i sami je napravite.

foto: Shutterstock

Jaje za masnu kožu

Za ovaj tip kože idealna je maska od belanaca. Od jednog napravite penu i nanesite je na lice. Ostavite da deluje pola sata zatim isperite mlakom vodom. Maska će ukloniti sjaj i suziti pore, a koža će izgledati svežije i zdravije. U belance možete dodati i nekoliko kapi limuna, pomoći će da izblede fleke po licu.

foto: Shutterstock

Banana za mešovitu kožu

Za ovakvu kožu banana je idealna. Izgnječite jednu koja nije zelena i tvrda i dodajte tri male kašike kiselog mleka. Smesu nanesite na lice, ostavite da deluje pola sata, pa isperite mlakom vodom. Rezultat je nežna koža i zaštita od vetra i hladnoće.

foto: Shutterstock

Ovsena kaša i med za oštećenu kožu

Pomešajte med, neprokuvanu ovsenu kašu i belance, sve u jednakim razmerama. Nanesite na lice i ostavite da deluje 20 minuta. Lice isperite mlakom vodom i osušite nežnim tapkanjem.

Avokado za suvu kožu

Za ovakvu kožu zima je definitivno najgore vreme u godini, zato je kožu potrebno dodatno hidrirati i nahraniti. Maska od avokada je puna minerala, vitamina i antioksidanasa, pa će rezultat biti mekana i sjajna koža. Unutrašnji deo zgnječite i pomešajte s malo maslinovog ulja, ostavite na licu da deluje 15 minuta pa isperite mlakom vodom.

foto: Shutterstock

Kurir.rs/Stil/Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track