U RADNJU NIKAD NE IDITE GLADNI! Greške koje često pravimo kad krenemo u kupovinu
Foto: Shutterstock

SAVET

U RADNJU NIKAD NE IDITE GLADNI! Greške koje često pravimo kad krenemo u kupovinu

Žena -

Pripremite se Nabavka namirnica je sastavni deo života. Iako možda zvuči čudno, postoje greške koje pravimo prilikom odabira

Kupovina „na slepo“ je prva greška koju pravimo. Iako mislimo da nam spisak za kupovinu nije potreban, varamo se jer i dalje zaboravljamo da kupimo barem jednu namirnicu.

Umesto da lutate između rafova u radnji nadajući se da ćete se setiti šta vam treba, zapišite kod kuće sve na komadić papira i spremni ste.

Ne gomilajte

Druga greška je kupovina namirnica dok ste gladni. Ne samo da ćete kupiti više nezdrave hrane, kupićete i previše hrane uopšte, a na taj način ćete samo potrošiti više novaca. Kupovina na veliko greška je koju pravite zbog raznih akcija i ponuda u prodavnicama. Dok se uvek čini bolje kupiti više proizvoda po jeftinijoj ceni nego manje proizvoda po redovnoj ceni, to nije uvek dobra ideja. Ako proizvod ne koristite u velikim količinama, nema smisla kupiti veće pakovanje, koje će samo stajati u vašoj kuhinji.

foto: Shutterstock

Skuplje van sezone

Nemojte kupovati namirnice koje nisu sezonske, a to je uglavnom voće. Stvari kao što su jagode poskupljuju kad nije njihova sezona, a i lošijeg su ukusa. Često kada su stvari dostupne tokom cele godine ne gledate cenu, ali trebalo bi jer je cena proizvoda viša ako je dostupan van sezone. Ignorisanje brendova je još jedna greška koju pravimo. To ne znači da morate da kupite najskuplje stvari, nego da često stvari dolaze iz iste fabrike, što znači da su istog ukusa, a različitih brendova, pa je često jedna jeftinija od druge iako su istog kvaliteta.

foto: Profimedia

(Kurir.rs / Foto: Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track