OPASAN PODUHVAT

BILA JE OTEČENA I UMORNA, A ONDA JE PRESTALA DA PIJE VODU! Celu godinu je nije okusila i promena je OGROMNA!

Žena -

Sofi Prana je 35-godišnjakinja koja živi na Baliju u Indoneziji, a tvrdi kako je pre godinu dana prestala da konzumira vodu, već svu tečnost dobija iz voća i povrća. Ona posti svaki dan po trinaest ili četrnaest sati, kada uopće ne konzumira hranu i vodu, nego samo uzima "živuću vodu" iz sokova i kokosovo mleko. Sada tvrdi da je ovako rešila sve svoje zdravstvene probleme, a to su upaljeni zglobovi, crvene i natečene oči, alergije na hranu, probleme sa kožom i tegobe želuca.

"Lice i zglobovi su mi užasno naticali, a zbog toga sam i izgledala bolesno. Lekari su mi govorili da mi ništa nije, a da natečene oči mogu rešiti pomoću operacije. Onda mi je prijateljica preporučila da postim i odlučila sam to da isprobam. Odmah mi se natečenost počela smanjivati i stvarno sam bila bolje", rekla je Sofi.

Tvrdi kako voda, u flaši ili sa slavine, tera bubrege na preteran rad i čini čoveka nadutim.

Prvi mesec posta bio joj je težak jer su joj usta bila suva, a mozak joj je stalno govorio da joj treba vode. Veruje da joj zapravo ne treba voda i da je dovoljno hidrirana, samo treba naučiti svoj mozak na novi način ishrane. Najduže što nije pila vodu bilo je 52 sata, ali Sofi se nada da će postići svoj cilj da deset dana bude bez vode. Dobila je mnogo podrške na društvenim mrežama, a svoju ishranu redovno deli na Instagramu. Pre posta, Sofi je provodila takozvanu urinoterapiju, gde je ona pila sopstveni urin za njene bolove u želucu i zdravlje kože. Sve svoje terapije, dete i sopstvena rešenja za zdravlje deli i na svom Jutjub kanalu.

Iako je na Sofi da sa svojim životom radi šta hoće, lekari i naučnici savetuju protiv dehidriranja samog sebe. Samo tri dana bez vode može ubiti čoveka jer voda čisti telo od toksičnih materija, a nema ni dokaza ni istraživanja da dehidriranje ima pozitivne učinke.

Kurir.rs/Vecernji.hr/Foto: Printscreen, Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track