BRIŠITE RAČUNAR, STO I TELEFON: Dezinfikujte svoj radni prostor
Foto: Shutterstock

važno

BRIŠITE RAČUNAR, STO I TELEFON: Dezinfikujte svoj radni prostor

Žena -

Kancelarije pruž aju stotine mikroskopski malih i ne tako malih utočišta za viruse i bakterije, poput tastatura, prekidača za svetlo, dugmića na liftu ili ručki na toaletima ili zajedničkom frižideru. Koronavirus se prenosi s čoveka na čoveka, pa dodirivanje zaraženih površina može biti jedan od načina prenosa.

Ipak, nemojte odmah pojuriti na bolovanje - stručnjaci iz američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti dali su savet na koji način da dezinfikujete svoja radna mesta da biste tokom pandemije ostali zdravi, a mesto na kom provodite pola dana čista.

Pre početka smene odgovarajućim dezinfekcionim sredstvom temeljno očistite radni sto, tastaturu, miša, službeni telefon i druge površine koje vi i vaše kolege često dodirujete.

Dezinfekciju izvršite na pravi način i prema uputstvu. Da bi delovalo, dezinfekciono sredstvo mora ostati vlažno na površini koju tretirate između tri i pet minuta, pa to ponekad može zahtevati mnogo dezinfekcionih maramica.

Budite spremni na česte odlaske do lavaboa u toaletu da biste oprali ruke pre nego što jedete, nakon jela, nakon dodirivanja kvaka ili brisanja nosa. Ruke nasapunjajte i operite svaki deo. Ako nemate sapuna, dezinfekciono sredstvo za ruke dobra je zamena. Ali ne zaboravite da je temeljno pranje ruku sapunom najvažnije.

Izbegavajte nepotrebne fizičke dodire i blizinu manju od jednog metra.

Odbijanje rukovanja više se ne smatra nepristojnim - sad je preporučljivo. Mahnite koligi rukom.

Redovno čistite mobilni, ali i fiksni telefon dezinfekcionim sredstvom.

foto: Shutterstock

(Kurir.rs / Foto:Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track