ZAŠTITITE KOŽU OD PUCANJA! Srpski dermatolog otkriva pravilnu negu, ukoliko radite jednu stvar pravite OGROMNU GREŠKU
Foto: Profimedia

Savet Stručnjaka

ZAŠTITITE KOŽU OD PUCANJA! Srpski dermatolog otkriva pravilnu negu, ukoliko radite jednu stvar pravite OGROMNU GREŠKU

Žena -

Tokom pandemije korona virusa preporuka struke je da što češće peremo ruke, a dermatolog Nevenka Dokamnović rekla je da je obavezno da ih posle svakog pranja mažemo i to što debljim slojem kreme.

- To bi trebalo da bude krema koja sadrži glicerin, pantenol, aloju - rekla je Dokmanovi, dodajući da bi ruke trebalo prati mlakom vodom dečijim sapunom ili kupkom.

Kako naglašava, ne treba zaboraviti nanošenje kreme i da je držimo uvek pored lavaboa.

- Pre stavljanja zaštitnih rukavica takođe treba namazati ruke debljim slojem kreme - istakla je ona i dodala da su najveći problem muškarci koji ne vole "mackanje".

Isto tako, naglašava i da uveče pre spavanja treba naneti deblji sloj hidratantne kreme i staviti pamučne rukavice ili čarape na njih i tako prespavati noć. Što se nege lica tiče, ona ističe da se treba umivati hladnom vodom, a ne mlakom kako to mnogi čine, i da kada uđemo u kuću skinemo zaštitnu masku i da očistimo lice hidratantnim tonikom, te namazati lice nekom kremom poput pantenola.

- Nega lica mora biti zastupljena, ali prioriteti moraju da se poštuju kao što je nošenje maski - zaključila je Dokmanović.

foto: Profimedia

kurir.rs/pink.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track