KOLAČ MEDENO SRCE BEZ MLEKA I JAJA ODLIČAN ZA DANE POSTA: Poslastica koja se topi u ustima!
Foto: Profimedia

recept

KOLAČ MEDENO SRCE BEZ MLEKA I JAJA ODLIČAN ZA DANE POSTA: Poslastica koja se topi u ustima!

Žena -

Kolač medeno srce je bez mleka i jaja tako da je odličan za dane posta

Sastojci i priprema:

Sve se meri čajnom šoljom od 300 ml.

1 šolja vode pola šolje šećera (može i manje) 2 šolje brašna (meko, ali se može mešati oštro i meko) 1 kašika kakaoa 10 kašika džema bilo kojeg 100 ml. ulja (ili otprilike malo manje od pola šolje) 1,5 (jedna i po) kašičica soda bikarbone

Za fil:

10 kašika džema/marmelade (najbolje ako imate neki svetliji)– 2 šake mlevenih oraha (ne morate dodavati)

Glazura:

50 – 100 gr. čokolade rastopiti sa 3 kašike ulja (količina od 50 gr. čokolade je sasvim dovoljna ali može i više)

Ako želite možete napraviti i bele šare.

1 štangla bele čokolade i 1kašika ulja

Ako postite koristite posne čokolade.

Uključite rernu na 200 stepeni. Pripremite tepsiju 30 x 25 ili neku približne veličine.

Umutite vodu, šećer, brašno, kakao, ulje, džem, soda bikarbonu. Polovinu testa istresite u tepsiju i pecite oko 10 – 15 minuta. Izvadite iz rerne pa prelijte rastopljenom marmeladom u koju ste stavili mlevene orahe (orahe ako želite)…Preko marmelade ide ostatak testa ali ga predhodno razredite sa 5 kašika vode da bi se lakše razlilo preko marmelade. Pecite još 30 minuta ili dok ne budete sigurni da je gotovo. Prelijte rastopljenom čokoladom, išarajte belom.

Kolač
foto: Profimedia

Kurir.rs/serpica.net/M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track