INFLUENSERKA OTKRILA KAKO DA OČISTITE CELU KUĆU ZA 1 SAT: Danijel ima 3 dece, ali i svoj RASPORED od kog NIKAD NE ODUSTUPA!
Foto: Profimedia

SAVETI I TRIKOVI

INFLUENSERKA OTKRILA KAKO DA OČISTITE CELU KUĆU ZA 1 SAT: Danijel ima 3 dece, ali i svoj RASPORED od kog NIKAD NE ODUSTUPA!

Žena -

Danijel Dikson otkrila je savete za čišćenje doma za sat vremena, uz pravilan raspored.

Ona živi u Engleskoj sa suprugom Piterom (37), ćerkom Ivi (10) i sinom Ajzakom (7).

"Odvojite 60 minuta za čišćenje. Namestite sat. Nemojte o svemu razmišljati pre nego što počnete, a kad jedanput krenete, ne dopustite nikakve smetnje", kaže ona.

Najbolje je čistiti tokom jutra jer tad imate najviše energije i motivacije. Popijte čaj pre nego što počnete s čišćenjem. Udobna odeća je ključna. Isključite telefon i napravite listu omiljenih pjesama koje ćete slušati dok radite. Pripremite praznu kantu za veš kako biste da bacate nered, pre nego da stalno trčite prema kupatilu.

1. Kuhinja - 10 minuta

Kako bi vam čišćenje kuhinje oduzelo što manje vremena, rernu očistite dok spavate. Pripremite materijal koja se sastoji od trećine šoljice vode, trećine šoljice sirćeta i pola šoljice sode bikarbone. Premažite unutrašnjost izbegavajući "vruće" elemente i ostavite preko noći. Sledećeg dana to samo isperite s malo vode i tečnog sapuna.

šporet, kuhinja, čišćenje, domaćica
foto: Profimedia

Operite i uklonite sve prljave tanjire, šoljice i tiganje. Prebrišite sve površine. Mešavina sode bikarbone i limuna odlična je za uklanjanje mrlja od vode na slavinama i nerđajućim površinama. Ako nemate vremena za brisanje kuhinjskog poda, usisajte.

2. Dnevni boravak - 10 minuta

Pokupite nered i ubacite sve u kantu za veš, a prljave šoljice ili tanjireodnesite u kuhinju. Protresite jastučiće na trosedu i ćebad. Obrišite prašinu sa stola i uklonite mrlje od šoljica.

Pre usisavanja po tepihu pospite sodu bikarbonu kako bi uklonila prljavštinu i neugodne mirise. Otvorite prozore i tek tada usisavajte. Ne zaboravite na lajsne i prostor iza troseda.

3. Kupatilo - 15 minuta

Možete iskoristiti prednost koju ćete dobiti ako dan ranije očistite glavu tuša. Običnu vrećicu napunite belim vinskim sirećetom i u to uronite glavu tuša te ostavite preko noći. Sledećeg dana samo skinite vrećicu i prebrišite tuš koji će zablistati.

Čišćenje
foto: Profimedia

Pastom za zube i vlažnom krpom možete tokom jutarnjeg pranja zuba obrisati lavabo kako biste uklonili mrlje od vode i uštedeli na vremenu. Tokom čišćenja lavabo, a kadu i tuš poprskajte sredstvom za čišćenje i ostavite da deluje dok radite druge zadatke. Za čišćenje WC šolje uvek nosite rukavice. Započnite s čišćenjem spoljašnje strane vodokotlića i završite rubom školjke tako da ne širite bakterije.

Prebacite se na tuš kabinu. Kako biste uklonili mrlje od kamenca pomešajte pola vode s pola sirćeta i poprskajte površinu, a potom isperite mokrim sunđerom. Ponovite postupak i na kraju sve isperite toplom vodom. U međuvremenu je i sredstvo za čišćenje odradilo svoje, pa operite kadu i tuš. Brzo usisajte pod te ga prebrišite krpom, a na kraju promenite peškire.

4. Dečija soba - 10 minuta

Sve će izgledati urednije čim pospremite igračke u kutije za odlaganje ili ormariće. Možete zamoliti i decu da učestvuju.

soba, dečija soba
foto: Profimedia

5. Spavaća soba - 10 minuta

Za početak skupite svu odeću i stavite je u kantu za rublje. Sobu ćete transformirati tako što ćete pospremiti krevet. Obavezno protresite jastuke kako biste im dali oblik i provetrili ih. Soba uvek deluje urednije kad je krevet složen. Ugurajte posteljinu u bočne strane okvira kreveta. Za to su potrebne sekunde.

Otvorite prozore kako bi cirkulisao sveži zrak. Ako treba oprati prozore ili ogledala, prebrišite ih mešavinom vode i deterdženta za pranje posuđa. Prebrišite površine i ne zaboravite da usisate pod.

6. Poslednjih pet minuta

Na kraju usisajte stepenice, prebrišite ogradu i uklonite vidljive tragove prstiju s vrata i zidova. Na kraju iz korpe za veš izvucite sve što ste skupili i stavite na svoje mesto. Posao ste završili i zaslužili ste još jednu šoljicu čaja.

čaj
foto: Profimedia

Kurir.rs/K.Đ/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track