RODITELJI SU JE NAPUSTILI KADA JE BILA BEBA JER JE NEOBIČNO IZGLEDALA Sada je svetski poznati MODEL i krasi BROJNE naslovnice FOTO
Foto: Printscreen/Instagram

postala je uspešna

RODITELJI SU JE NAPUSTILI KADA JE BILA BEBA JER JE NEOBIČNO IZGLEDALA Sada je svetski poznati MODEL i krasi BROJNE naslovnice FOTO

Žena -

Ksueli Abing, tinejdžerku iz Kine, roditelji su ostavili ispred sirotišta nakon rođenja jer je izgledala mnogo drugačije od sve dece.

Naime, ova devojka koja ima 16 godina je rođena sa albinizmom - naslednim poremećajem stvaranja melanina koji uzrokuje difuznu hipopigmentaciju kože, očiju i kose.

Kada je imala tri godine usvojila ju je jedna porodica iz Holandije koja joj je pružila mirno i srećno detinjstvo, a sa tek navršenih 11 godina Ksueli je svoja vrata otvorio i svet modelinga.

U samo pet godina uspela je osvanuti na stranicama Vog časopisa, a sarađivala je i sa brojnim poznatim modnim brendovima i fotografima. Svojim jedinstvenim izgledom podiže svest o albinizmu i podstiče one, koji su kao ona, da se ohrabre i prihvate svoju prirodnu lepotu.

"Sve je više modela sa invaliditetom i onih koji imaju neobičan izgled. U svetu modelinga, izgledati drugačije je blagoslov, a ne prokletstvo", kaže Ksueli koja trenutno radi za agenciju Zebedi Management koja pokušava promeniti modnu, reklamnu i medijsku industriju tako da njihove kampanje budu jednako raznolike kao i društvo. "Ljudi bi vam mogli reći da nešto ne možete, ali možete, samo pokušajte", kaže ova mlada, inspirativna devojka.

(Kurir.rs/A.M./BoredPanda)

Bonus video:

00:58

BUĐENJE KULTUROM: Tomislav Radosavljević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track